LŽS XVII suvažiavimo prologas – Vilniaus žurnalistų namuose. Ir …

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Suvaz._prologas_2_didele.jpg




Suvaz._prologas_6_II.jpg2018-ųjų lapkričio 24-ąją, šeštadienį, 10 val. Vilniaus Rotušėje prasidės Lietuvos žurnalistų sąjungos XVII suvažiavimas. Jo prologu tapo Vilniaus žurnalistų namuose lapkričio 10-ąją įvykęs paskutinis ketverius metus dirbusios LŽS tarybos narių posėdis.

Pirmininkaujant Dainiui Radzevičiui buvo aptarta septynioliktojo suvažiavimo darbotvarkė, delegatai, svečiai. Vienbalsiai patvirtinti minimalūs LŽS įstatų pakeitimai, kuriuos dar turės patvirtinti Lietuvos žurnalistų forumas, taip pat pristatyta LŽS ataskaita apie buvusius ketverių darbo metų planus ir jų įgyvendinimo rezultatus.

Pagal įstatus, likus 2 savaitėms iki suvažiavimo, baigėsi siūlymų dėl būsimo LŽS pirmininko kandidatūrų priėmimas . Savanorių arba skyrių ir klubų pasiūlytų kandidatų nesulaukta. 

Tarybos posėdyje LŽS Vilniaus senjorų klubo pirmininkas Ipolitas Skridla pasiūlė Suvažiavime į Sąjungos vadovo rinkimų biuletenius kandidatu į Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkus įrašyti Dainių Radzevičių. 

(Išsamiau apie  skaitykite mūsų svetainės ,,Komentaruose”)









Suvaz._prol._nauja_II.jpg

Prieš Tarybos posėdį įvykęs LŽS Valdybos narių susirinkimas vienbalsiai nutarė Suvažiavimo metu medaliu ,,Už nuopelnus žurnalistikai“ apdovanoti geriausius iš geriausių.

Kartu su kitais bus pagerbta ir ,,Kauno dienos“ žurnalistė Dalią Juškienė, taip pat buvęs kaunietis, o dabar Vilniuje besidarbuojantis Vidmantas Valiušaitis ir kiti. 

Sveikiname!





Gauta net dvidešimt pareiškimų su prašymu priimti į LŽS narius. Nustebino pareiškėjų gausa iš viešosios įstaigos ,,Gerosios naujienos centras“ , kurios darbuotojai – nėra žurnalistai. Todėl į LŽS narius priimtas tik Všį ,,Gerosios naujienos centras“ radijo laidų redaktorius Rokas Simanavičius.

Sveikiname savaitraščio ,,Alio Raseiniai“ korespondentę Astą Volkovaitę, kuri buvo priimta į Lietuvos žurnalistų sąjungą ir kartu su kitais Kauno apskrities skyriaus nariais dalyvaus XVII suvažiavime.


Suvaz._prol._kaire_II.jpg
LŽS nariais taip pat tapo – ,,Mažeikiai FM“ radijo laidų vedėjai Jurgita ir Robertas Jokubauskai, internetinio portalo ,,Mano Gargždai“ darbuotoja Kristina Abromavičiūtė, dienraščio ,,Šiaulių kraštas“ redaktorė Rita Žadeikytė, laikraščio ,,Tauragės kurjeris“ korespondentė Morta Mikutytė.

Lietuvos žurnalistų sąjungos nariais nusprendė būti ir žinomi LRT žurnalistai Deividas Jursevičius bei Rita Miliūtė,

 ir UAB Media3 vadovas, TV pokalbių meistras Edmundas Jakilaitis. 


Visi trys vilniečiai Valdybos posėdyje buvo priimti į LŽS – tikraisiais nariais arba nariais korespondentais.









Suvaz._prol._Gerimantas_II.jpgVieni ateina, kiti išeina. Narystės Lietuvos žurnalistų sąjungoje atsisakė du jauni kauniečiai Aistė Mikalauskaitė ir Arnoldas Bukelis. 

LŽS – laisvanoriška profesinė sąjunga. Kas savanoriškai nori, jeigu atitinka sąlygas, priimami. Nepatinka – išeina…

Įvykusiame LŽS tarybos posėdyje dar kartą buvo priminta, kad paliekantys LŽS, privalo grąžinti ir išduotą nario pažymėjimą. 


Pirmininko pavaduotoja prof. Audronė Nugaraitė sakė, kad sulaukė pranešimų, jog kai kurie ,,buvusieji“ ir toliau naudojasi LŽS nario pažymėjimu, reikalaudami tam tikros informacijos ar nemokamo įėjimo į muziejus ar teatrus.


Nuo 2019-ųjų visi LŽS nariai jau pirmajame ketvirtyje privalo sumokėti einamųjų metų nario mokestį. Pagal Sąjungos įstatus, žurnalistai, kurie neatsiskaito už vienerius praėjusius metus, netenka narystės LŽS. 




Suvaz._prel._7_II.jpgKauno apskrities skyriaus nariai, kurie turi ,,skolų” LŽS , iki lapkričio 24-osios privalo atsiskaityti. 

Nenustebkite, jeigu savo pavardės nerasite mūsų internetinės svetainės puslapyje  www.kaunozurnalistai.lt  ,,LŽS nariai”. 

Kauno apskrities skyrius šiandien patvirtins LŽS XVII suvažiavimo delegatus ir artimiausiomis dienomis paskelbs tuos, kurie atstovaus Kauno apskritį Lietuvos žurnalistų forume.






P.S. Nemalonu pripažinti, bet LŽS Tarybos posėdyje iš 8 narių, dalyvavo tik 2 kauniečiai. LŽS pirmininkas D.Radzevičius priminė, kad tie, kurie iš eilės du kartus praleido Tarybos posėdžius, turi būti pakeisti … kitais!  Ar neturės dėl to LŽS Kauno apskrities skyrius net 12 mėnesių anksčiau surengti savo ataskaitinį rinkiminį susirinkimą, nes Tarybos darbe Vilniuje privalo dalyvauti visi išrinktiskyriaus valdybos nariai? 


Liūdna, bet faktas: visų paaiškinimas vienodas – ,,neturiu laiko, daug darbo”… 

Ką darysime, kolegos?


www.kaunozurnalistai.lt nuotraukos:LŽS Tarybos posėdis

Panašūs straipsniai