Žurnalistinė pagarba LRT ir www.kasvykstakaune.lt vadovams !

www.kaunozurnalistai.lt inf.

LRT_disk._1_didele.jpg




LRT_disk._Radzev._II.jpg


Prasidėjęs apgalvotas Lietuvos seimo daugumos siekis ,,pažaboti” nacionalinį radiją ir televiziją, tęsiasi. Komisijos išvadas apie šią žiniasklaidos priemonę, planuojama įgyvendinti priimant naujus, jos veiklą varžančius įstatymus.

 Tačiau LRT, išlaikoma iš biudžeto, turi tarnauti ne valdantiesiems, o visiems Lietuvos žmonėms.Tačiau ar radijo klausytojams, televizijos žiūrovams, internetinio portalo skaitytojams rūpi LRT problemos? Kažin…


(Nuotraukoje: LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius)
















LRT_disk._Balc._II.jpg



Buvę du LRT tarybos nariai Dainius Radzevičius ir Auksė Balčytienė spontaniškai sumanė Kaune surengti diskusiją ,,Kokio visuomeninio transliuotojo norime?”. 

A.Balčytienė yra VDU Viešosios komunikacijos katedros profesorė, tyrėja, žiniasklaidos kritikė, žurnalistikos ir komunikacijos studijų Vytauto Didžiojo universitete kūrėja ir koordinatorė, 2017 metais išrinkta Lietuvos medijų tarybos pirmininke.

(Nuotraukoje: VDU prof. Auksė Balčytienė)

D.Radzevičius – Lietuvos žurnalistų bendruomenės vėliavnešys, visada reaguojantis į visas žiniasklaidos problemas ir drąsiai reiškiantis savo nuomonę, žino ir LRT užkulisius, nes buvo ne tik Tarybos narys, bet ir šio kolegialaus organo pirmininkas.













LRT_disk._Garb._des._II.jpg

Šis žurnalistinis duetas LŽS ir VDU vardu 2018-ųjų spalio 30-ąją Kaune surengė pirmąją diskusiją, kurią Vytauto Didžiojo universitete vedė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko pavaduotoja, internetinio portalo www.kasvykstakaune.lt redaktorė Brigita Sabaliauskaitė.

(Nuotraukoje: LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė – Budrienė (kairėje) ir Brigita Sabaliauskaitė)














ĮLRT_disk._Jank..jpgdomiausia yra tai, kad šis portalas tiesiogiai transliavo išsakomas mintis (įrašą visada galima pažiūrėti, o LRT radijo ,,Ryto garsai“ trečiadienį, prasidedant darbo dienai, juo pasinaudojo). 

Tai buvo ne pirmas ir ne paskutinis portalo įkūrėjo redaktoriaus pavaduotojo, operatoriaus ir režisieriaus Vaido Pilkausko, šį rudenį įstojusiam į Lietuvos žurnalistų sąjungą, transliuotas renginys.

(Nuotraukoje: LRT žurnalistas Juras
Jankevičius)

Taigi, pagiriamasis žodis kaunietiškam portalui, kuris, subūręs pilną transliacinę grupę (trys operatoriai, du režisieriai ir kt.), nepagailėjo taip visiems trūkstamų finansų, ir dirbo savo skaitytojoms, žiūrovams ir … LRT, nes kiekvienam 

šalies piliečiui turi rūpėti nacionalinis radijas ir televizija.













LRT_disk_Gad._II.jpg



Į Kauną antradienio vakarą atvyko ir LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė bei LRT Tarybos pirmininkas Liudvikas Gadeikis. Jiems dabar ypač sunkiausia, kai reikia ginti ne save, o LRT.

(Nuotraukoje: LŽS Tarybos pirmininkas Liudvikas Gadeikis)


Jeigu buvę šios žiniasklaidos priemonės vadovai per dvi kadencijas nė karto nedalyvavo susitikimuose Kaune, tai naujoji generalinė – nuo gegužės mėnesio jau trečią kartą atvyko pas mieste prie Nemuno ir Neries dirbančius žiniasklaidos žmones. 


Tai reiškia, kad LRT tarnaus ne Seimo daugumai ar opozicijai, o visos Lietuvos žmonėms, kuriems turi būti brangi laisvė, nepriklausomybė, demokratija. Ir visa tai, pirmiausia, turi būti … eteryje!









LRT_disk__Aleksandr._II.jpg





Diskusijoje kalbėjo ir LŽS nariai, VDU prof. Egidijus Aleksandravičius, Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis, LRT televizijos laidos ,,Klausimėlis“ redaktorius Juras Jankevičius ir kiti.

Kokio visuomeninio transliuotojo jie nori, galima jau dabar sužinoti suradus www.kasvykstakaune.lt portalą ir jame patalpintą pusantros valandos įrašą.


(Nuotraukoje: VDU prof., LŽS narys Egidijus
Aleksandravičius)

www.kaunozurnalistai.lt nuotraukos

LRT_diek_2_didele.jpg



Panašūs straipsniai