TRIGUBAS ŽURNALISTIKOS SENJORO VILNIEČIO DANIELIAUS MICKEVIČIAUS JUBILIEJUS SU NETIKĖTU PASVEIKINIMU

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Mickevi_II.JPGPaskutinę 2012-ųjų birželio dieną gintariniame pajūryje, Šventosios restorane „Birutės uostas“ gausus būrys Lietuvos žurnalistų sąjungos narių labai nuoširdžiai pagerbė kolegą vilnietį, senjorų klubo narį Danielių Mickevičių. Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius septyniasdešimt penktąją vasarą sutikusiam D.Mickevičiui įteikė sveikinimo raštą, dėkojo už gyvenimą, paskirtą žurnalistikai. 

Jubiliatas net šešioliką metų puikiai dirbo LŽS atsakinguoju sekretoriumi, kasmet organizavo žurnalistams kūrybinius konkursus bei  vasaros poilsio stovyklas – seminarus. Būtų ne tik įdomu, bet ir labai reikalinga sulaukti jubiliato prisiminimų knygos (arba bent kelių epizodų mūsų internetinei Svetainei) apie tuometinę sąjungos veiklą bei to meto spaudos, radijo ir televizijos žurnalistus.

Septyniasdešimt penktojo gimtadienio proga Danielius Mickevičius prisipažino, kad lygiai prieš 50 metų, 1965-ųjų birželio 30-ąją, jis susituokė su savo išrinktąja Aušra su kuria laimingai tebegyvena, o šių metų rugpjūtį sukaks 50 metų, kai jis yra Lietuvos žurnalistų sąjungos narys. Prieš kelerius metus D.Mickevičiui yra įteiktas  LŽS medalis „Už nuopelnus žurnalistikai.
Mickevicius_ir_Petr._II.JPGPuikiam žurnalistui ir organizatoriui, nuoširdžiam bičiuliui spaudė ranką visi kolegos ir linkėjo ilgų gyvenimo metų. Tačiau gražiausią, įspūdingiausią ir netikėčiausią sveikinimą trigubo jubiliejaus proga Danieliui Mickevičiui padovanojo dainininkė Birutė Petrikytė su savo dukra Anželika. Pirmiausia „Birutės uosto“ savininkė atliko prasmingą ir melodingą su improvizcijom ir be muzikinio akomponiamento dainą, o po jos – duetu su dukra, dar labiau sujaudinusia jubiliatą… 

Tos dienos tikrai ilgai neužmirš ne tik Danielius, bet ir drauge su juo buvę žurnalistai. Tad Ilgiausių metų, Ilgiausių, mielas kolega Danieliau Mickevičiau, tegul ir ateinančios dienos Tau būna kaip šventė,  kaip  nuostabi  Birutės ir Anželikos daina!

***

Plunksnakotis (1) I (didesn)_1.jpg

Danielius Mickevičius (g. 1937 m. birželio 10 d. Skrebotiškyje, Pasvalio valsčius) –Lietuvos žurnalistas, redaktorius, vertėjas, leidėjas. 1971 m. baigė Vilniaus universiteto lstorijos fakulteto žurnalistikos specialybę.Nuo 1962 m. dirbo žurnalų „Jaunimo gretos“, „Švyturys“ redakcijose. Nuo 1971 m. iki 1986 m. – Lietuvos žurnalistų sąjungos atsakingasis sekretorius, 1962 m. ir 1986 m. – Lietuvos televizijos ir radijo komiteto darbuotojas. 1986 m. įkūrė „Lietuvos reklamos agentūrą“, 1988-1990 m. Lietuvos kino studijos direktorius, 1990-1994 m. bendrovės „Lituanus“ direktorius leidybai, nuo 1994 m. „Baltijos spaudos ir prekybos bendrovės“ direktorius leidybai. Nuo 1991 m. Suomijos dienraščio „Karjalainen“ korespondentas Lietuvoje. Nuo 1996 m. – žurnalo „Lietuvos bajoras“ redaktorius. 1993 m. įkūrė leidyklą „Danielius“. Verčia iš rusų kalbos. 

Nuotraukose: Vilniečio žurnalisto Danieliaus Mickevičiaus pagerbimas jo 75-ojo gimtadienio proga Šventojoje, restorane “Birutės uostas”


                                             Vladimiro Beresniovo nuotraukos ir   piešinys „Žurnalisto parkeris”

Panašūs straipsniai