Henrikas Vaitiekūnas: Replika (Apie "Pūkas" TV laidą "Kitokia Lietuva")

15min.lt

Henrikas II_2.jpgReplika tik todėl, kad ilgesnis pasakojimas Jums tikrai nusibostų. Todėl šiandien būsiu trumpulis. Iš televizijos ekrano kartais nuskamba nuostabiausi atradimai. Pavyzdžiui, vienos TV laidos vedėjas aną savaitę tautai pranešė: „ Jei neišsikepėte blynų, tai jų ir nevalgysite“.

Tuo metu kaip tik kirtau blynus vienoje Kauno kavinėje. Visai ne savo keptus. Toje kavinėje ne tik skaniai maitina, bet dar ir prieskoniais pabarsto: visuomet ten įjungta toji – išskirtinai kaunietiška TV stotis. Ką jau padarysi.

Antrą blyną įpusėjęs, suklusau: dyvų dyvai – pasirodo, kad Baltijos kelią organizavo ir sukūrė… Amerikos masonai. Tai jie pradėjo tą tautą naikinantį darbą. Ir tęsia jį iki šiolei.

Žinoma, bijau, kad manęs neištiktų liūdnokas tikro socialisto A.Paleckio likimas: skubu tautai pranešti, kad sakinį apie griaunančią Baltijos kelio jėgą ištarė ne laidos vedėjas, o studijon paskambinęs atsitiktinis (telefoninis) laidos svečias. Prisistatė jis, kaip ką tik šienauti baigęs ūkininkas Arnoldas iš Birštono.

Laidos vedėjas Amerikos masonų įtakos Lietuvai neskubėjo paneigti. Priešingai – pakomentavo: „Žinau, – pasakė vedėjas, – kad Arnoldas tikras kaunietis (tai kodėl tada jis pasisakė, kad iš Birštono?), žinau, kad skanius skilandžius gamina…“(?). Ir dar palinkėjo jam – kaip kokioj „dviračio“ laidoj – sėkmingai ŠIENĄ PJAUTI.

Lankoj ŽOLĘ pjauti – visai ne tas pat, kas TV ekrane šienauti. 

Bet lankoj ŽOLĘ pjauti – visai ne tas pat, kas TV ekrane šienauti.


„Mūsų laida ne politinė, o diskusinė“, – teigė jos vedėjas. Ir skubiai pridūrė: „Pas mus visuose sluoksniuose – korupcija… Gyvenam džiunglių šalyje… Žmonės ne iš Lietuvos išvažiuoja: išvažiuoja iš Lietuvos valdžios… Vaigausko kontora nieko nekontroliuoja… Yra populistų, kurie referendumus organizuoja… Mes nerūpim mūsų gerbiamiems Kauno savivaldybės klerkams… Ten – užsienyje – kalėjime gyvenimas geresnis: geriau maitina… Tankus išvijom, bet tankistai liko… Išrinktieji aplink save sukūrė ministerijas…“

Daug buvo politikos NEPOLITINĖJ laidoj. Niekalų – dar daugiau. Bet žinau, kad trumpu rašiniu kassavaitinių nusišnekėjimų nepakeisi. Ir į Seimą susiruošusio „Pūko“ televizijos savininko nesustabdysi. Nes toje pat Kauno blyninei skirtoje laidoje jis ne tik kitus pamokė, bet ir save padrąsino: „Jeigu jus siunčia ant trijų raidžių, tai jūsų pasirinkimas – eiti ar neiti“. Taip sakė „Pūko“ savininkas ponas Pūkas. 

Kalbama, kad jis – be galo turtingas žmogus. 

Tuomet pasakykit man, kodėl per visą TV laidą bėgo ir bėgo užrašas ekrane: „Norintys paremti sandraugą „Kitokia Lietuva“ prašome pinigus pervesti į sąskaitą, kurios numeris toks ir toks“?

Panašūs straipsniai