Senutės LRT laukia plastinė operacija

Indrė Pepcevičiūtė, www.kaunodiena.lt

lrt_II.jpgGalbūt dar šiemet Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) prekės ženklas įgaus naują atspalvį. Jis jokiu būdu, kaip teigia LRT atstovai, nesikeis, bet bus atnaujintas.


Atgyveno morališkai

Pagrindinė priežastis ir tikslas, kodėl imtasi atnaujinti šį prekės ženklą, pasak LRT generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus, pavadinimas esąs jau morališkai pasenęs. „LRT – tai didelė šeima, turinti tris televizijas, tris radijo kanalus ir interneto portalą. Kitas tikslas yra parodyti, kad visa tai yra LRT“, – aiškino A.Siaurusevičius.
Šią savaitę žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad LRT keičia savo pavadinimą. Pasak generalinio direktoriaus, taip sakyti netikslu, nes pavadinimas nėra keičiamas, o atnaujinamas. „Tikslus žodis šiuo atveju yra “atnaujinti„, o ne “keisti„. Nes, kai sako keičia, atrodo, kad LRT keičiame į LRT“, – sąvokas tikslino pašnekovas.


Kaip vadinsis – paslaptis

Idėja imtis šio projekto buvo kolektyvinė, tačiau tokią mintį A.Siaurusevičius teigė turėjęs jau eidamas į generalinio direktoriaus rinkimus. Tik ją įgyvendinti anksčiau sutrukdė krizė. „O dabar nusprendėme, kad tinkamas laikas atsinaujinti, sumodernėti, – sakė generalinis direktorius. Paklaustas, kokia visa to nauda, pridūrė: – Atsinaujinti. O atsinaujinti visada yra gerai. Pagrindinė nauda – parodyti, kad esame dinamiški ir žygiuojame su laiku.“

Kada projektas bus įgyvendintas, kokie bus atnaujinti pavadinimai, generalinio direktoriaus teigimu, kol kas paslaptis. „Pranešime. Čia ne metų klausimas“, – sakė A.Siaurusevičius, paklaustas, ar galima realių pokyčių tikėtis artimiausiu metu.
Kaip tiksliai vadinsis televizijos, radijo kanalai ir portalas, pasak A.Siaurusevičiaus, žino tik pora žmonių. Viskas dar tebedaroma, todėl nereikėtų iš anksto daryti spėjimų. Jau pasirodžiusią informaciją, kad nacionalinį transliuotoją Lietuvos televiziją ketinama pervadinti „LRT televizija“, Lietuvos radiją – „LRT radiju“, įgyvendinus planus „Opus 3“ taptų „LRT Opus“, „Klasikos“ programa vadintųsi „LRT Klasika“, pašnekovas vadino klaidinga.
„Yra LRT ir bus LRT, tai mūsų įstatyminis pavadinimas. O kaip smulkiau viskas vadinsis, pristatysime vėliau“, – teigė A.Siaurusevičius.


Taryba neprieštarauja

Išsamiau apie ketinamus atnaujinti prekės ženklus nieko pasakyti negalėjo ir LRT tarybos pirmininkas Dainius Radzevičius. Pasak jo, administracija tarybos posėdyje pristatė prekės ženklus, bet viešinti juos administracija numatė vėliau. „Ir kaip tarybos pirmininkas, kol nėra nuspręsta administracijos, aš šitos informacijos viešinti negaliu“, – sakė D.Radzevičius.

Tarybos pirmininko teigimu, gali būti, kad pristatyti ženklai dar gali kisti. „Kol tai netapo viešai pristatytu kūnu toks, koks yra, gali būti, kad ir prekės ženklai nebus amžini, nes tai kintantis dalykas. O galbūt jie liks tokie, kokie yra dabar sumanyti“, – kalbėjo D.Radzevičius.
Pasak pašnekovo, per posėdį tarybos nariai išsakė savo nuomonę, pastabas. Tačiau nebuvo nė vieno, kuris būtų teigęs, kad pristatyti prekės ženklai negeri. Savo nuomone apie atsinaujinusius LRT prekės ženklus tarybos pirmininkas pažadėjo mielai pasidalyti, kai jie pasirodys.

Panašūs straipsniai