Nauja vilniečio žurnalisto Povilo Sigito Krivicko knyga „Antroji ranka“. Sveikiname !

P0A_7394r_II.jpgPrieš keletą dienų klaipėdiškė S. Jokužio leidykla ir spaustuvė skaitytojų teismui pateikė žinomo publicisto Povilo Sigito Krivicko knygą „Antroji ranka“ Jos įžangoje autorius rašo:

„Esu senas raštininkas ir visas mano gyvenimas skirtas periodinei raštijai. Tarp visokių etatinių ir kūrybinių „klapatų” rašiau didesnės apimties dalykus, kuriuos vadinčiau dokumentinėmis pjesėmis, publicitiniais romanais ir apysakomis. Esu daugiau fakto kareivis, o ne išmonės sumanytojas. 

Tokios nuostatos laikiausi ir rašydamas radijo pjeses apie vieną ryškiausių renesanso asmenybių, Lietuvos ir Lenkijos karalienę Boną Sforzą (“Gimusi valdyti vyrus”), apie įžymųjį mokslininką, astronomą, Vilniaus universiteto rektorių Martyną Počobutą (“Hinc itur ad astra”). 
Nors negyvenau tais laikais, bet nuo jaunystės norėjosi į juos nors akies krašteliu pažvelgti pro išlikusius pėdsakus archyvuose ar istorikų darbuose. O dokumentinė-fantasmagorinė apysaka “Antroji ranka” su savo realijomis priartėja prie mūsų dienų. Jos herojus nėra veidrodinis autoriaus atspindys.
IMG_knyga_II.jpgVisą trilogiją pavadinau „Antroji ranka”, kokia ir yra žurnalistika, einanti gyvenimui kiek iš paskos – ir praeityje, ir dabartyje.” 

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdyba nuoširdžiai sveikina kūrybingą ir mielą kolegą vilnietį žurnalistą, puikų publicistą Povilą Sigitą Krivicką su dvidešimt antrąja autoriaus parašyta ir išleista knyga!..

 Ištrauką iš P.S.Krivicko “Antrosios rankos” pateikiame mūsų svetainės “Kūrybos artelėje”, kurioje laukiame ir kitų LŽS narių. Iki susitikimo!

Nuotraukoje: Naujos knygos „Antroji ranka” autorius Povilas Sigitas Krivickas

                                                          Ričardo Šaknio nuotr.

Panašūs straipsniai