Dokumentinio filmo apie futbolo komandos gelbėtoją, pasiekusį Karaliaus Artūro sostą, premjera


pirstai.jpgFilmas apie futbolą, kurį televizijos žiūrovai pamatys birželio 14, 15  ir 16  dienomis, yra netikėtas, nes mintis jį sukurti  gimė Škotijoje. Edinburge buvo filmuojama vos tris dienas, o Kaune montuojama net devynis mėnesius. Paskui keliasdešimt dienų jis buvo dar „brandinamas“… Pagaliau TV Sport1 Europos futbolo čempionato dienomis jau kviečia į dokumentinio filmo „Širdžių“ gelbėtojas – Karaliaus Artūro soste“ (apie kauniečio Vladimiro Romanovo globojamą „Harts“ klubą) premjerą. 

Realybės dokumentikos trijų dalių filmo (I. „Geranoriškumas ir tesingumas“, II. „Kuo tiki – toks ir esi“ ir III. „Tebus kiekvienas žingsnis – kelionės pabaiga“ ) scenarijaus autorius Vidas Mačiulis, režisierius Kęstutis Bražiūnas, operatorius Mindaugas Survila. Videofilme panaudoti TV Sport1 rodytų futbolo rungtynių vaizdai.


– Likimo ironija. Visą gyvenimą buvau šalia krepšinio, bet sudomino svetimos šalies futbolas, nes jau 7 metai „Harts” klubo savininkas yra Vladimiras Romanovas, tenai dirba keli lietuviai, o komandoje žaidžia du mūsų tautiečiai,- sako žurnalistas Vidas Mačiulis. – Pernai su televizijos kūrybine grupe nuvykęs Škotijos sostinėn, įsikūrusion septyniose kalvose, kurių viena turi legendinio Karaliaus Artūro vardą, pamačiau nuoširdų „Harts“ klubo akcininkų, darbuotojų ir žaidėjų dėkingumą komandos savininkui. Kai tuo tarpu Lietuvoje „pikti liežuviai“ leido gandus apie neva sužlugdytą „Širdžių“ klubą, kad taip atsitiks ir su „Žalgirio“ krepšinio komanda, nes jos šeimininkas irgi V.Romanovas.

Nei Ūkio bankas ar ŪBIG, nei pats „Harts“ globėjas neužsakė ir neprašė tokio filmo. Vladimiras Romanovas, peržiūrėjęs 75 minučių įrašą, net svarstė, ar verta jį rodyti. Ne dėl to, kad pagrindinis herojus yra išaukštinamas ar pažeminamas, bet dėl liguistos internautų reakcijos… Vos tik vienam sostinės portalui pranešus apie baigiamą filmą, „komentatoriai“, dar jo nematę, pradėjo plūsti ir kūrėjus, ir „Harts“ savininką.

trecios_dalies_titru_stopas003_II.jpg– Tačiau žiūrovai filme neišgirs nė vieno autorių komentaro, pamatys tik kelis mūsų prisistatymo epizodus. Visa kita – „Harts“ klubo realybė.- sako V.Mačiulis.- O Vladimiras Romanovas vėl atsiskleidė kaip drąsus, rūpestingas, profesionalus futbolo klubo šeimininkas, kovotojas už tiesą, ir svajotojas… 

2012-ųjų gegužę Edinburgo „Harts“ klubas jau antrąkart, kai jo savininkas yra kaunietis verslininkas, iškovojo garbingą Škotijos futbolo taurę. Apie tai pirmoji lietuviška sporto televizija jau kuria videopasakojimą.

Dokumentinį realybę „Širdžių“ gelbėtojas – Karaliaus Artūro soste“ TV Sport1 rodys ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį 21.15 val.

Nuotraukoje: Filmo kūrėjai su klubo savininku Vladimiru Romanovu Edinburge, pasiekę Karaliaus Artūro sostą; kadras iš filmo „Širdžių gelbėtojas…”

Panašūs straipsniai