XX kauniečių žurnalistų spaudos balius. IV dalis: Pirmoji Petro Babicko premija įteikta Lietuvos radijo žurnalistui Benui Rupeikai

20120511_001_II.JPG
Jubiliejinę, dvidešimtąją Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus šventę, skirtą Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, vainikavo pirmojo Lietuvos radijo pranešėjo ir vadovo, poeto ir fotografo, publicisto  Petro Babicko premija.

Šią premiją LŽS Kauno apskrities skyrius įsteigė drauge su Kauno rajono savivaldybe. Šventėje negalėjo dalyvauti vienas šio apdovanojimo iniciatorių, rajono meras Valerijus Makūnas, tačiau jį pavadavo net trys garbingi ir autoritetingi savivaldybės atstovai.


Kauno rajono savivaldybės pirmasis vicemeras Petras Mikelionis Spaudos baliuje sakė:

P23_5299._II_jpg.jpg


“Bijau, nes esu valdžios atstovas, kad nesugadinčiau geros Spaudos baliaus nuotaikos, kuri čia tvyro nuo renginio pradžios. Mūsų rajoną ir mane asmeniškai sieja seni bičiuliški  ryšiai su pirmininku Vidu Mačiuliu, gimusiu Nemuno ir Nevėžio santakoje. Su visais spaudos, radijo ir televizijos atstovais mes dalykiškai bendraujame, todėl šiandien vieni kitiems palinkėkime, kad abi šios „valdžios” susivienytų ir siektų bendro tikslo. Tai, žinoma, yra sudėtinga, kaip pagal tą anekdotą… Kai vyro – šeimos galvos  paklausė, ką jis gali pasakyti apie žmoną, šis atsakė: ”Šiek tiek ją myliu, šiek tiek bijau, šiek tiek į kitas pažiūriu”. Taigi, ir žiniasklaidos bei valdžios sąjunga vien meile negali būti susieta. Tačiau visų bendras tikslas turi būti vienas – siekti, kad Lietuvoje būtų gera gyventi!”

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Raminta Popovienė perskaitė rajono mero Valerijaus Makūno sveikinimą:

„PETRO BABICKO PREMIJOS LAUREATAS – LIETUVOS RADIJO ŽURNALISTAS BENAS RUPEIKA


DSC_1446_II.JPGKauno rajono savivaldybė, Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus teikimu, pirmojo Lietuvos radijo pranešėjo ir programų vedėjo Petro BABICKO (1903-1991) premiją už savitas, aktualias ir brandžias, jau penkioliką metų Lietuvos radijo transliuojamas laidas “Kaip žmonės gyvena”, skiria vilniečiui žurnalistui Benui RUPEIKAI.
Žinomas Lietuvos eterio senjoras Benas Rupeika, keliaujantis po šalies kaimus, įdomiai ir betarpiškai prakalbina sutiktus žmones, išklauso jų godas, atvirą ir nuoširdų prisipažinimą apie gyvenimo džiaugsmus ir rūpesčius, svajones ir nerimą. 
Už laidų “Kaip žmonės gyvena” teksto ir garso vienovę, gimtosios kalbos taisyklingumą, raiškumą ir meniškumą eterio žurnalistas Benas Rupeika apdovanojamas trijų tūkstančių litų pinigine premija, specialiu prizu ir diplomu.”


Kauno rajono savivaldybės tarybos narys, Kauno miesto administracijos direktorius Antanas Nesteckas, pasveikinęs pirmąjį Petro Babicko premijos laureatą Beną Rupeiką pasakė:

DSC_1454__IIa.JPG“Kaip visi mes, žiūrėdami televiziją išgirdę ”Krepšinio pa-sau-ly-je…” žinom, kas yra laidos autorius, taip ir klausydami Lietuvos radijo – niekada su kitu nesupainiosi Rupeikos balso ir jo puikios laidos “Kaip žmonės gyvena”. Šiandien norisi garsiai pasakyti: ”Benai, važiuojam į kaimą – pas žmones pasisemti geros nuotaikos ir visada pasiklausyti išmintingų minčių. Ačiū už tai, Kauno rajono premijos laureate!”

Žemaitis savo prigimtimi, kažkada buvęs kaunietis, o dabar jau tikras vilnietis, Lietuvos radijo žurnalistas Benas Rupeika, padėkojęs už jo triūso įvertinimą, paėmė originalų kauniečio dailininko, P23_5313._II_a_jpg.jpgstiklo menininko Audriaus Vaišnio sukurtą originalų prizą – radijo mikrofoną su TV ekranu, atsisakė 3000 litų ir juos paskyrė LŽS Kauno apskrities skyriaus veiklai. Pirmosios Petro Babicko premijos laureato B.Rupeikos Spaudos baliuje pasakytas mintis pateiksime kitoje publikacijoje.
Nuotraukose: Dailininko Audriaus Vaišnio sukurtas Petro Babicko premijos prizas ir Kauno rajono savivaldybės nariai sveikina Lietuvos radijo žurnalistą Beną Rupeiką, kuris pripažinimą pelnė už originalią radijo  laidą „Kaip žmonės gyvena“.
                LŽS narių Edmundo Katino ir Ričardo Šaknio nuotr.

Panašūs straipsniai