Kolega žurnalistas Adomas Subačius – senas Dzūkas nuo Ignalinos…

Subacius_II.jpgLietuvos žurnalistų sąjungos ir kauniečių senjorų klubo MES narys Adomas Subačius šią vasarč, kaip ir visada, praleidžia toli nuo laikinosios sostinės šurmulio, Labanoro girios aplinkėse. Aštuoniasdešimt ketvirtąjį gimtadienį rugsėjį švęsiantis A.Subačius nuolat bendrauja. Sveikata nesiskundžiantis Adomas XX Spaudos baliuje jauniems pavyzdį rodė šokių aikštelėje, o mūsų žurnalistinei svetainei, už ką pernai jam buvo įteiktas “Gintarinis parkeris”, savo nenuilstančia kūryba. Žurnalistikos senjoras vis atsiunčia naujų, įdomių, linksmų gyvenimiškų pasakojimų. 

Štai citata iš LŽS Kauno apskrities skyriaus nario Adomo Subačiaus el.laiško: “Artėja Seimo rinkimai — reikšmingo apsisprendimo metas. Kone pusė rinkėjų iš viso neapsisprendžia, ką rinkti į valdžią, ir neina balsuoti. Kita dalis svyruoja ir neužtikrintai balsuoja. Tik mažuma visą laiką žino, ką norėtų matyti valdžioje. Seno Dzūko pamintijimai apie rinkimus, atidžiai perskaityti, turėtų padėti vieniems ir kitiems sąmoningai rinkti valdžią. Tarmiškai parašytas tekstas daugumai būtų sunkiai skaitomas, todėl kalba kai kur suliteratūrinta, kai kur paliteratūrinta, kitur nuliteratūrinta, visur paliekant vienokio ar kitokio tarmės kvapo.”

P.S. Mūsų svetainės puslapyje  “Kūrybos artelė” pradedame spausdinti Adomo Subačiaus – seno Dzūko nuo Ignalinos – “Seimo rinkimo lapelius”. Skaitykite…

Panašūs straipsniai