POLICIJOS DEPARTAMENTAS KREIPĖSI Į ŽURNALISTŲ KONTROLĖS INSTITUCIJAS DĖL RŪTOS JANUTIENĖS VEIKSMŲ

Velniava.jpg_II.jpgPolicijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos šiandien kreipėsi į Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją ir Žurnalistų etikos inspektorių, prašydamas įvertinti žurnalistės Rūtos Janutienės veiksmus. 

2012 m. gegužės 18 d. interneto svetainėje www.youtube.com patalpintas vaizdo įrašas, kuriame žurnalistė Rūta Janutienė ima interviu iš Kauno aps. vyriausiojo policijos komisariato viršininko Algirdo Kaminsko (reportažas) Žurnalistė įsiveržė į policijos patalpas, darė spaudimą įstaigos vadovui, sudavė pareigūnui bei jį apstumdė. Analogiškas reportažas buvo parodytas ir 2012 m. gegužės 24 d. TV 3 televizijos laidoje „Paskutinė instancija”.

Esame įsitikinę, kad tokiais savo veiksmais žurnalistė Rūta Janutienė akivaizdžiai pažeidė Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso ir Lietuvos Respublikos Visuomenės informavimo įstatymo reikalavimus, todėl prašome atsakingų institucijų įvertinti jos elgesį. Atkreipiame dėmesį, kad policija, vadovaudamasi teisės aktais, ir toliau gins pareigūnus nuo nepagrįstų, žeminančių, įžeidžiančių ir menkinančių instituciją ir pareigūnus veiksmų, įžeidimų ar užgauliojimų. 
Informuojame, kad pareigūnai toliau labai atidžiai stebi viešąją erdvę, renka medžiagą apie neteisėtus kai kurių asmenų veiksmus ir, išanalizavus juos, imsis visų teisėtų priemonių užkirsti kelią bet kokiems grasinimams, nesantaikos kurstymui ar Lietuvos Respublikos piliečių įžeidinėjimams. 

Policijos departamentas kreipiasi į šalies piliečius prašydamas elgtis santūriai ir atsakingai, nepažeidinėti įstatymų, gerbti kitų žmonių nuomonę.

Policijos departamento inf.


Dailininko, LŽS nario Vladimiro Beresniovo piešinys „Velniava”

Panašūs straipsniai