XX kauniečių žurnalistų Spaudos balius. II dalis : „Gintariniai parkeriai“ ir jubiliejinės dovanos

Edmundo Katino fotoreportažas

Gintariniai_II_a.JPGKai 1996-ųjų gegužę pirmąkart kauniečiai Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai buvo įvertinti „Gintarinių parkerių“ nominacijomis, niekas negalvojo, kad ši tradicija bus tęsiama. Jau seniai Dainavoje nėra „Pasimatymo“ kavinės, kur buvo pasveikinti pirmieji laureatai, iš kurių tik Birutė Mačienė tebėra LŽS narė, neliko Kaune ir gintaro meistrų, kurie gamintų tokius rašiklius. Tačiau Kretingos rajone vis dar puikiai dirba Dainiaus Miliaus individualios įmonės gintaro meistrai. Ir 2012-ųjų gegužę iš Žemaitijos į Kauną atkeliavo dar šeši originalūs „Gintariniai parkeriai“. LŽS Kauno apskrities skyriaus valdyba ir šiemet turi kuo pasidžiaugti, buvo ką už gerus darbus įvertinti ir pagerbti.
 Jubiliejiniame Spaudos baliuje „Gintarinio parkerio“ laureatais paskelbti:

Bakan_II.JPG


Elena BAKANAUSKIENĖ

Apdovanota už ištikimybę žurnalistikai ir kolegoms žurna-listams, už greitą ir kokybišką kelis dešimtmečius besitęsiantį spausdinto žodžio kelią pas skaitytojus, geranorišką “Kauno dienos” redakcijos iniciatyvų įgyvendinimą “Kauno spaudos” kioskuose, už asmeninę labdarą ir filantropijos puoselėjimą.

Dumsien___II.JPG




Perpetua DUMŠIENĖ
Apdovanota už 2012 metais išleistą knygą “Dulkėto erškėčio ugny” apie Amžinybėn iškeliavusio poeto Antano Kalanavičiaus gyvenimą ir kūrybą, autorės pateiktus amžininkų prisiminimus, laiškus, dienoraščius, dokumentus, esė.








Kaunas_II.JPG


Povilas Antanas KAUNAS
Apdovanotas už internetinei svetainei www.kaunozurnalistai.lt parašytus aktualius, originalius ir objektyvius komentarus apie Lietuvos žmonių gyvenimą, šalies žurnalistų ir elektroninės žiniasklaidos kelius bei klystkelius. 

Kasperav_II.JPG


Vilma KASPERAVIČIENĖ
Apdovanota už veiklų, sumanų ir profesionalų ryšių su visuomene darbą, Kauno rajono savivaldybės veiklos informavimą žiniasklaidos priemonėms, nuoširdų ir dalykišką bendradarbiavimą su kolegomis žurnalistais. 

download II_1.jpg

Vilius KAVALIAUSKAS
Apdovanotas už titanišką žurnalistinį darbą ruošiant ir leidžiant didžiausią savo apimtimi šešiatomį “Lietuvos karžygiai” apie 1919-1920 metų Nepriklausomybės kovų Vyties Kryžių kavalierių žygdarbius, jų likimus, tremtį, kančią, žūtį, taip pat už 2012 metais išleistą albumą “Lietuvos vyskupijų regalijos”. 

***

Atėjus žmonių susvetimėjimo laikams, LŽS Kauno apskrities skyriaus valdyba stengiasi puoselėti nuoširdų kolegų bendravimą, būti  drauge liūdesio ir džiaugsmo akimirkomis. Kiekvieną mėnesį internetinėje svetainėje žurnalistai yra sveikinami su gimtadieniais. Kur kas didesnė pagarba yra sulaukusiems garbingo jubiliejaus. 

XX Spaudos baliuje tradicinėmis žurnalistinio stalo priemonėmis buvo pagerbti trys LŽS nariai jubiliatai…

Mukulys_II.JPG


Valdimirui Mukuliui dar balandžio mėnesį sukako 60, tačiau jis savo jubiliejinį gimtadienį šventė toli nuo Lietuvos. Pateisinama, kad kolegas buvo vėliau pagerbtas, nes nepamačius paso, sakytum, kad jam tik 50 metų. Gal dėl to ir Valdimiro Spaudos baliun atneštas 1.5 ltr šampano butelis dar neatidarytas, per anksti…




Saknys_II.JPG


Ričardui Šakniui Spaudos balius buvo jo 70-ojo gimtadienio išvakarėse. Tačiau puikus, rūpestingas fotografas neturėjo laiko su kolegomis prie vaišių stalo prisėsti. Su aparatu stengėsi visus įamžinti, nors ir prityręs fotožurnalistas Edmundas Katinas pirmąkart Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai skirtoje šventėje Ričardui padėjo. Jis ir kolegą R.Šaknį “darbo vietoje” įamžino…

60_met___II.jpg



Vidmantas Kiaušas – Elmiškis irgi  buvo pasveikintas su 60-uoju gimtadieniu. Nežinia, juokais ar rimtai, tačiau jis priekaištavo, kad 

žurnalistai ne laiku jį pagerbia, nes gegužės 23-oji dar neatėjo… Kauno rašytojų vadas tikriausiai pamiršo, kad “Poezijos pavasario” paukštė vėl atskrido į Kauną ir Vidmantui daug rūpesčių atnešė. Vadinasi, per jubiliejinį gimtadienį jam švęsti neliks laiko.

Su pavasariu, “Gintarinių parkerių” laureatai ir jubiliatai !

Panašūs straipsniai