Tiesioginė TV3 transliacija iš Kedžių namų kiemo ir mūsų kolegos, LŽS nario Tomo Jarusevičiaus pastebėjimai

header_logo_ciasviesu_I.jpgLiūdna Garliavos istorija dėl nelaimingos mažametės mergaitės – baigėsi. Ankstyvą gegužės 17-osios rytą iš globėjos Neringos Venckienės buvo paimta ir Laimutei Stankūnaitei  perduota jos aštuonmetė dukrelė. Ta akimirka, tikriausiai, nebuvo nufilmuota, tačiau kas vyko Klonio gatvėje, prie Venckų ir Kedžių namų, tiesiogiai transliavo TV 3 televizija. Netoli įvykio vietos, tikriausiai šalimais esančiame pastate arba stulpe, buvo įmontuota vaizdo kamera, kurios nevaldė operatorius, nes visą laiką buvo rodoma tik ta pati aplinka. 

Pagarba ir padėka TV 3 televizijai, kuri vienintelė sugebėjo tiesiogiai rodyti tai, kas vyksta pakaunėje. Vaizdus Kaune, iš televizijos studijos Vilniuje, komentavo TV3 Žinių tarnybos vadovas, vyr. redaktorius Sigitas Babilius. Savo darbą jis atliko gerai, nes sklandžiai, ramiai, be emocijų pasakojo apie mergaitės paėmimo operaciją. Gal tik buvo kiek perdėtas žingeidumas, susidarė įspūdis, kad  žurnalisto kalbinti telefonu pašnekovai, tenai buvę dvasininkai, būtinai paliudytų, kad mergaitė buvo paimta jėga, grubiai…
EOVC0051_II_aa_1.JPGĮvykio vietoje Klonio gatvėje, kaip visada pastaraisiais metais, vėl buvo TV 3 reporteris, kaunietis žurnalistas Tomas Jarusevičius. Jis aiškiai, paprastai, ramiai, be komentarų pasakojo tik apie tai, ką Garliavoje mato ar girdi. Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos nariai nesistebi tokiu kolegos elgesiu. Šių metų sausio 7-ąją Tomas Jarusevičius buvo paskelbtas 2011 metų „Žurnalistikos riteriu“, jam buvo įteiktas simbolinis kardas, kad jis savo kasdieniame darbe, kūrybinėje veikloje ir toliau būtų operatyvus, objektyvus, nepažeidžiantis Etikos kodekso reikalavimų.
Tomas Jarusevičius ne tik puikiai dirba, bet ir Vilniaus universitete baigia žurnalistikos mokslus (šiuo metu ruošia diplominį darbą apie internetinę žiniasklaidą). Tačiau laukiame, kad jis, suradęs laisvą valandėlę, parašytų mūsų svetainei, ką patyrė kedžijados metais, kokios buvo žurnalistų klaidos ar Lietuvos žmonės, tikėdami įvairiais spaudos, radijo ir televizijos pranešimais ir komemtarais, neatsidūrė skirtingose barikadų pusėse?
T.Jarusevičius yra LŽS tarybos ir Kauno apskrities skyriaus valdybos narys, todėl jis yra atsakingas ir už savo kolegas bei jų kūrybinę veiklą. 

Panašūs straipsniai