Žurnalas „Time“ sukėlė skandalą, ant viršelio išspausdinęs neįprastą krūtimi maitinančios motinos nuotrauką

15min

0 II_1.jpgJAV leidžiamas žurnalas „Time“ paviešino naujojo numerio viršelio nuotrauką, kurioje atvaizduota jauna moteris, krūtimi maitinanti savo trejų metų sūnų. Kaip pažymi „The Guardian“, ši nuotrauka išprovokavo daugybę kritinių įvertinimų internete.

Naujasis „Time“ numeris skirtas vadinamajai „natūraliai tėvystei“ (angl. – attachment parenting) – kai kūdikis kuo ilgiau maitinamas krūtimi, laikomas kuo arčiau tėvų kūno specialiose nešyklėse ir guldomas miegoti kartu į tėvų lovą. Straipsnis iliustruotas keturių tokio metodo principų besilaikančių motinų ir jų vaikų nuotraukomis. 

Ant viršelio papuolė 26 metų Jamie Lynne Grumet ir jos sūnaus Aramo, kuriam netrukus sukaks ketveri, nuotrauka. Straipsnio antraštė skelbia: „Ar tu pakankamai gera motina?“


Į šią nuotrauką reaguodamas „New York Daily News“ apžvalgininkas Billas Hammondas parašė, kad „maitinti savo trejų metų sūnų krūtimi – tai viena, o šio veiksmo nuotrauką paviešinti ant „Time“ viršelio – visai kas kita“. „Ar kam nors, kaip ir man, taip pat atvipo žandikaulis pamačius šį „Time“ viršelį?“ – skaitytojų klausia „The Atlantic Wire“ apžvalgininkas Adamas Clarkas Estesas. Pernai pagimdžiusi aktorė Alyssa Milano pareiškė, kad „Time“ peržengė ribą. Internete taip pat pasipylė kritika žurnalui už tai, kad ant viršelio pademonstruota nuoga moters krūtis.

Pati viršelio herojė J.L.Grumet, dar neišėjus naujajam žurnalo numeriui (jis pasirodys gegužės 21 d.), tapo įvairių televizijos laidų viešnia. Moteris pareiškė, kad savo sūnų ketina krūtimi maitinti iki jam sukaks penkeri.

Kaip sakė vykdantysis „Time“ direktorius Rickas Stengelis, kurį cituoja „Yahoo! News“, žurnalas specialiai pasirinko provokuojantį viršelio variantą, kad būtų atkreiptas dėmesys į aprašomą temą. „Mes panaudojome vaizdinį, kuris simbolizuoja ryšį tarp motinos ir vaiko“, – pridūrė R.Stengelis.
Žurnalas „Time“ ne pirmą kartą ant viršelio panaudojo krūtimi maitinančios motinos nuotrauką. Pavyzdžiui, 1999 metais žurnalas, iliustruodamas karui Kosove skirtą numerį, išspausdino krūtimi kūdikį maitinančios bėglės nuotrauką. Vėliau žurnalas ne kartą ant numerių, skirtų krūties vėžio problematikai, viršelių spausdino apsinuoginusių moterų nuotraukas.

Panašūs straipsniai