Rašytojo ir žurnalisto Laimono Inio knygų personažų vakaras

Juozas KUNDROTAS, žurnalistikos senjorų klubo MES narys

DSCN9670_II.JPG„Kaunas ir kauniečiai rašytojo Laimono Inio kūryboje“- tokiu pavadinimu Istorinėje prezidentūroje Kaune vakar įvyko literatūrinis muzikinias vakaras. Smalsiems savo kūrybos gerbėjmas žinomas rašytojas ir žurnalistas pristatė penkias knygas , parašytas per kelerius metus: „Esu pats sau paslaptis“, „Esu toks, koks esu“, „Gyvenimas – kaip paukščio skrydis“, „Naktis su Mefistofeliu“ ir „Hamletas baltomis pirštinėmis“. Tai iškilių Kauno menininkų, mokslininkų, įdomių žmonių autentiškos istorijos, jų gyvenimo patirtys, nuoširdūs atsivėrimai, mintys apie save. 


„Kaunas ne vieną dešimtmetį buvo vadinamas „technokratų miestu“. Kultūrai, menui kūrybai čia tarsi nelikdavo vietos. Netiesa!, – pabrėžė prozininkas, Lietuvos rašytojų ir žurnalistų sąjungų narys Laimonas Inis.- Kaune niekada nebuvo užgesusi kūrybos kibirkštis. Čia visais laikais triūsė Dievo dovaną turinčių žmonių“. Apie tai bei savo darbus, gyvenimo kasdienybę, žmonių likimus kalbėjo ir Laimono Inio knygų herojai: Vytautos Didžiojo universiteto profesorius Jonas Čepinskis, LŽS narys, 

DSCN9676_II.JPGLietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Aleksandras Vitkus, poetė Tautvyda Marcinkevičiūtė (ji skaitė ir savo kūrybos), M.K.Čiurlionio dailės muziejaus direktorius menotyrininkas Osvaldas Daugelis, aktorius Petras Venslovas, dailininkai Romualdas Čarnas ir Vladimiras Beresniovas, pastarasis yra ir LŽS narys, Kauno žurnalistikos senjorų klubo MES pirmininkas.

Vakaro dalyvių liudijimuose ir jų dialoge su rašytoju skleidėsi egzistencinė prasmė, taurūs įsipareigojimai savo miestui, gražios projekcijos jo ateičiai. Vertinta ir jau minėtų knygų svarba miesto kultūrai.

DSCN9688_II.JPGRašytoją ir žurnalistą Laimoną Inį sveikino Kauno vicemeras Vytautas Vasilenka, o Vilma Urniežiūtė skaitė ištraukas iš knygų. Vakaro dalyviai šiltai sutiko Kęstučio Ignatavičiaus (jis irgi L.Inio knygos herojus) ir Petro Marcinkevičiaus gitarų duetą. 

Nuotraukose: Rašytojas ir žurnalistas Laimonas Inis ir jo knygų herojai Istorinėje prezidentūroje Kaune

LŽS nario Vladimiro Beresniovo nuotr.

Panašūs straipsniai