Atominė energetika ir informavimo tendencijos žiniasklaidoje

IMGP8219_II.JPGPraėjusį penktadienį “Transparency International” Lietuvos skyrius surengė diskusiją „Žiniasklaida atominės energetikos demokratijoje: Bulgarijos patirtis Lietuvos kontekste”. 

Diskusiją vedė žurnalistas iš Bulgarijos Pavelas Antonovas, rašąs aplinkosaugos, politikos, atominės energetikos temomis. 2000 metais jo rengti TV reportažai atominės energetikos tema Bulgarijoje buvo nominuoti prestižiniam Europos jaunojo aplinkos žurnalisto apdovanojimui Paryžiuje.


P.Antonovas kuria dokumentines TV laidas apie gamtos apsaugą, pilietinę visuomenę, politiką ir įvairių mažumų grupes Bulgarijoje bei Europoje. Jis yra Regioninio aplinkosaugos centro Vidurio ir Rytų Europai (angl. Regional Environmental Centre for Central and Eastern Europe) portalo „Green Horizon“ vyriausiasis redaktorius, taip pat bendradarbiauja su pilietinės žurnalistikos tinklaraščiu Georeporter.info. 2010 metais savaitraštis „Capital“ išrinko P. Antonovą į aktyviausių pilietiškumo skatintojų dešimtuką Bulgarijoje.

Šiuo metu P.Antonovas rašo daktaro disertaciją Atvirajame universitete (angl. Open University) Didžiojoje Britanijoje. Jo akademiniai interesai – aplinkos apsaugos vaizdavimas žiniasklaidoje, žiniasklaidos manipuliacijos apie atominę energetiką Bulgarijoje, ekonomikos įtaka žurnalistikai, pilietinei visuomenei ir demokratijai pokomunistinėse šalyse.

Atominės energetikos klausimai Lietuvai šiuo metu kaip tik yra aktualūs. 

Apie tai – antradienį 10.05 val. „Žinių radijo“ pokalbių ir ginčų laidoje „Žiniasklaidos anatomija“. D

alyvauja 


Bulgarijos žurnalistas Pavelas Antonovas ir laidos autorius bei vedėjas Vidmantas Valiušaitis. 

„Žiniasklaidos anatomija“ yra bendras „Žinių radijo“ ir Lietuvos žurnalistų sąjungos projektas.


Nuotraukoje: Bulgarijos žurnalistas Pavelas Antonovas (dešinėje) ir :Žiniasklaidos anatomijos” autorius ir vedėjas Vidmantas Valiušaitis


Nuotraukoje: 

Panašūs straipsniai