Tegul Kristaus prisikėlimas žadina ir žurnalistinį atgimimą!..

Vidas Mačiulis, LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas

Pavasaris__II_a.jpgLietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos vardu sveikinu kolegas, skaitytojus, klausytojus, žiūrovus, visus geros valios žmones su Kristaus – Mesijo prisikėlimu iš mirusiųjų.

Tegul Šv. Velykų varpai pažadina Tikėjimą, Viltį ir Meilę. Tegul visur pasklinda dvasingumas, ramybė, santarvė. Tegul tas Prisikėlimo džiaugsmas paliečia mūsų širdis ir protus. Tegul dvasinis atgimimas tampa kasdieniniu mūsų gyvenimo reiškiniu. Tegul gimsta šviesios mintys, geri darbai, tarpusavio pagarba, atjauta ir supratimas.
Kolegos žurnalistai, Šv.Velykos yra gera proga ne vien tik iš krikščioniškų pozicijų, bet ir plačiau pažvelgti į žmogų. Kodėl jis šiandien nelaimingas, paskendęs rūpesčiuose, gyvena be vilties ir svajonių, nemoka džiaugtis? Ar taip yra ir ne dėl mūsų? 

Patys pirmiausia susimąstykime ir sau atsakykime: kas aš esu, ką aš darau? Ar mano kūryba – parašytas sakinys, pasakytas žodis, parodytas vaizdas suteikia kitiems įkvėpimo, noro įveikti negandas, pakilti pasmingesniam gyvenimui? Kaip aš jausčiausi  

būdamas, kaip mano herojus, paniekintas, pažemintas ar išaukštintas?


Plunksnakotis_II_a.jpgGal Atgimimo šventės rytmetį, jeigu bažnyčios varpai nepakvies į pamaldas,  namuose atliksim sąžinės išpažintį. Juk kasdienybėje neieškau gėrio, nepastebiu ar nenoriu matyti gražių gyvenimo pavyzdžių, dorų ir kilnių žmonių, o regiu tik tamsias spalvas ir nusikaltimus. 
Ko reikia, kad dirbčiau pagal savo sąžinę, įsitikinimus, požiūrį, kad nevykdyčiau nepagrįstų vadovų ir savininkų užgaidų? Kaip turiu siekti savo profesijos prestižo, žadinti plunksnos brolius ir seses priešintis iškreiptam  žiniasklaidos verslui?
Gal kitąmet, vėl sveikindami vieni kitus su atėjusiomis šventomis Velykomis,  jau galėsime pasidžiaugti, kad Lietuvos žurnalistika drąsiai pradėjo tarnauti geros valios žmonėms, o ne užsakovams. Spauda, eteris, internetas  jau praneša tiesą be nutylėjimų, išklauso abi puses, atskiria žinią nuo komentaro? 
Vel_II_a.jpgSvarbiausia, tikėkime, kad mūsų ryškiausios „žvaigždės” nusimes įsivaizduojamą „prokuroro“, „teisėjo“ ar „advokato“ mantiją ir taps dorais žurnalistais, kuriančiais pagal formulę: „Žmogus žmogui, apie žmogų“. 
Atrodo paparasta, aišku, bet kaip  sunku tai padaryti. Pradėkime. Pabandykime. Kitaip niekada nei mes, nei mūsų žiniasklaida nepakils naujam ir prasmingam gyvenimui. Su Prisikėlimo švente, mieli kolegos žurnalistai !

                         LŽS skyriaus valdybos nario, dailininko Vladimiro Beresniovo piešiniai 

Panašūs straipsniai