PRO MEMORIAM ŽURNALISTUI BRONIUI JURŠEI

Neringa Juršytė – Ragaišienė
Senelis_Bronislavas_I.jpgBalandžio 9-ąją, antrą Šv. Velykų dieną, 12 val., Vytauto bažnyčioje bus aukojamos Šv. mišios žurnalisto Broniaus Juršės pirmosioms mirties metinėms. Po Šv. mišių jo atminimo pagerbimas Petrašiūnų kapinėse.

Apie savo mielą senelį  Bronių mūsų svetainei parašė anūkė Neringa Juršytė – Ragaišienė, o mūsų svetainės „Komentaruose” skaitykite ištrauką  iš žurnalisto Broniaus Juršės rašinio.




SENELI, TAIP STIPRIAI, KAIP TU MUS MYLĖJAI, 
                                                                        TAIP ŠIANDIEN TAVĘS MES ILGIMĖS…

Belaukdami Šv. Velykų, prisikėlimo ir atgimimo šventės, balandžio 7-ąją dieną minėsime ir pirmąsias mūsų Senelio Broniaus mirties metines. Šiemet, vasario 10 dieną, jam būtų sukakę septyniasdešimt treji… 

Laikas bėga negailestingai. Pavasaris pavasarį veja, tačiau taip mėgstamo metų laiko Senelis jau niekada nebematys. Tačiau brangus ir šviesus atminimas, lyg auksine jo plunksna įrašytas mūsų širdyse, liks amžinai.

Be jo didžių darbų žurnalistikoje su nepaprastu talentu valdyti plunksną, dar jis buvo ir Su_Seneliu_II.JPGnuostabus Senelis. Visada įžvalgus, niekuomet neidamas koja kojon su neteisybe, dažnai besišypsantis ir be galo geros širdies… Nebuvo nė vieno mano ar sesers gimtadienio,  kurį Senelis būtų pamiršęs, o atvirutėje nebūtų brūkštelėjęs prasmingo, bet kartu ir šmaikštaus palinkėjimo. 

Jis visuomet, būtinai gerdamas karštą kakavą, perskaitydavo  mano mokyklinius rašinius, ir kaskart pažerdavo savo išminties perlų. Net ir juodžiausią dieną jis rasdavo ką pasakyti, tarsi žinodavo, kaip priversti… nusijuokti. Atmintyje iškyla Jo šviesus veidas ir geros akys, kurios dar ir dabar sušildo širdį…

Jis visuomet išliks tuo teisingu ir susižavėjimą keliančiu Seneliu, kuris protesto vardan prieš vis Foto_I.jpglabiau brangstantį viešąjį transportą, pasitaisęs beretę ir su portfeliu rankoje, pėsčiomis nukulniuodavo į bet kurį Kauno kraštą. Ir visuomet šmaikščiai pabrėždamas, kad tokiu būdu ne tik protestuoja, bet ir sutinka pakeliui daugiau bičiulių ir daugiau pamato! 

Mano širdyje Jis išliks tuo Seneliu, kuris, net ir baigus mokyklą, visuomet mane vadindavo gimnaziste. Išliks mielu Seneliu, apie kurį pasakosiu savo vaikams ir kuriuo visada didžiuosiuos.

Seneli, taip stipriai, kaip Tu mus mylėjai, taip šiandien  Tavęs  mes ilgimės…  Anūkė Neringa

Nuotraukose: (viršuje) Bronius Juršė; (viduryje) su anūkėmis Evelina ir Neringa; (apačioje) rašinio apie senelį autorė Neringa Ragaišienė

                                                                 Nuotraukos iš asmeninio albumo 

Panašūs straipsniai