Žurnalistų vadoklių-skyriaus vadeivų nuotrauka – ne tik istorijai…






4r_0301_II.jpg



Pirmąkart per du dešimtmečius Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos
 naujų narių posėdis prasidėjo nuo…fotosesijos. Užeiti į Laisvės alėjoje įsikūrusį Fotocentrą juos paskatino šalies žurnalistų istorijos tyrinėtojo, vilniečio Domo Šniuko pagarsintas faktas, kad prieškariniame Kaune nepriklausomos valstybės rašytojų ar žurnalistų sąjungų valdybos nariai visada būdavo įamžinami profesionaliose nuotraukose, kurios net iki šių dienų išliko puikios kokybės.
2012-ųjų kauniečių LŽS skyriaus valdybos narių nuotraukos – ne tik istorijai, bet ir mūsų svetainės puslapiui „Apie skyrių“. Prieš fotoobjektyvą pirmajai nuotraukai stojo tik septyni, nes Aušra Garnienė išėjusi motinystės atostogų, o Daiva Budrienė ir Tomas Jarusevičius tą dieną buvo žurnalistinėje tarnyboje… Daugiau kaip pusantro šimto kauniečių LŽS narių turi žinoti savo vadovus, kurių po ketverių metų galės paklaus, ką jie nuveikė bendruomenės labui. Skyriaus valdyba, nors ji nepriima į Sąjungą ir iš jos nešalina, turi pažinti savo narius. Deja…
Kai kurie Kauno apskrities skyriaus nariai ne tik pamiršo metinį mokestį (jį reikia pervesti į LŽS Vilniun; Nuoroda mūsų Svetainės tituliniame puslapyje) , bet ir nedalyvauja žurnalistiniuose renginiuose. Ataskaitiniame ir rinkiminiame susirinkime, kai buvo renkama ši nauja Skyriaus valdyba, iš pusantro šimto LŽS narių jame dalyvavo tik devyniasdešimt. Pernai savanoriškai Sąjungą papildė ir būrys kauniečių – spaudos, radijo ir televizijos žurnalistų. Gaila, bet dvi jaunos amžiumi ir stažu LŽS narės R.B. ir K.S. negalėjo dalyvauti metiniame susirinkime, bet vis dar neatsiima ir PRESS pažymėjimo. 
Pirmajame valdybos posėdyje, pirmininkaujant Vidui Mačiuliui, dalyvavo jau seniai dirbantys nariai Aurelija Žutautienė, Lilija Stoškienė ir Vladimiras Beresniovas ir pirmajai ketverių metų kadencijai išrinktos Birutė Tamaliūnienė, Rasa Prascevičienė ir Kristina Bendžiūtė. Naujos valdybos narės jau pirmajame susibūrime nudžiugino savo uždegančiu noru naujovėms ir konkrečiais pasiūlymais, kaip pagyvinti skyriaus veiklą, o pirmiausia – tradicines Skyriaus šventes.
Šiais metais Spaudos balius, skirtas Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai lauko kavinėje „Vasaros olimpas“ įvyks gegužės 12 d. (šeštadienį) 14 val. Lietuvių rašytojų ir žurnalistų sąjungos įkūrimo 90-mečiui skirta šventė turės naujų akcentų, kuriuos pasiryžo sudėti naujos LŽS skyriaus valdybos narės. Tikėkimės, kad būtų gražus oras, tačiau svarbiausia, kad visi kauniečiai Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai ateitų į jubiliejinį, jau dvidešimtą Spaudos balių, kuriuos mūsų pirmtakiai laikinojoje Lietuvos sostinėje pradėjo rengti apie 1930 metus. Gražios ir prasmingos tradicijos tęsiasi !


Nuotraukoje: (iš kairės, pirmoje eilėje) Lilija Stoškienė, Vidas Mačiulis, Aurelija Žutautienė, (antroje eilėje) Vladimiras Beresniovas, Rasa Prascevičienė, Kristina Bendžiūtė ir Birutė Tamaliūnienė

Panašūs straipsniai