16-metis kaunietis Artūras Glušakovas įkūrė radijo stotį

Mindaugas Jackevičius, www.DELFI.lt

file57231421_b1bb4901_II.jpg16-metis kaunietis Artūras Glušakovas – radijo stoties įkūrėjas ir savininkas. Interneto radiją „Bitradio.LT“ įsteigęs devintokas sako, kad tam reikia ne pinigų, o didelio noro ir idėjų. Su radiju savo ateities A. Glušakovas nesieja – tai jam kol kas tik hobis.

„Pastebėjau, kad jaunimui mažai radijo stočių, tad nusprendžiau įkurti jaunimui skirtą radijo stotį“, – DELFI pasakojo A. Glušakovas. Radijo stoties idėja gimė pačiam vaikinui, įkūrimui į pagalbą jis pasitelkė draugą Algirdą Šumskį.
Praėjusių metų spalio 1-ąją startavęs radijas transliuoja šiuolaikišką muziką – nuo populiariosios iki klubinės. Radijas orientuojasi į 15–35 metų amžiaus publiką. Interneto svetainėje „Bitradio.LT“ pristatoma kaip geriausius muzikos hitus internete grojanti radijo stotis.
Vidutiniškai radijo stotis sulaukia 150-180 klausytojų per dieną. Pasiektas rekordas – 260 klausytojų. Socialiniame tinkle „Facebook“ ištyrus radijo stoties mėgėjus paaiškėjo, kad daugiausia jos klausosi 15-20 metų jaunuoliai.
„Bitradio.LT“ groja ištisą parą. Radijo programą kuria ir laidas veda 12 jaunų žmonių iš įvairių Lietuvos miestų. Kadangi radijas internetinis, nereikalinga radijo studija – kalbantys eteryje tiesiog turi prisijungti prie vieno tinklo, tai jie gali padaryti iš savo namų.
Ateitį sieja su teise
Radijo stoties įkūrimui reikalingas lėšas moksleivis gavo iš rėmėjų. Rėmėjai skiria ir klausytojams dalijamus prizus. A. Glušakovas tvirtina pats susitvarkęs teisinius dalykus – pasirūpino licencija muzikos kūriniams transliuoti.
„Pirmiausia reikia didelio užsivedimo, didelio noro ir idėjų Manau, tai svarbiausia, o ne pinigai“, – į klausimą, ko reikia norint įkurti radijo stotį, atsako A. Glušakovas.
Didžiausia Kauno Purienų vidurinės mokyklos devintoko A. Glušakovo svajonė – „Bitradio.LT“ transliuoti radijo bangomis.
Visgi ateities A. Glušakovas su radiju nesieja – tai jam kol kas tik hobis. Pašnekovas sakė radijo reikalais užsiimantis laisvalaikiu ir daug dėmesio skiriantis mokslams. Baigęs mokyklą A. Glušakovas norėtų studijuoti teisę.
Devintokas pasakojo, kad mama radijo stoties kūrimui neprieštaravo, o tėtis iškėlė sąlygą, kad tai netrukdytų mokslams.

Panašūs straipsniai