Dėmesio! Naujas projektas: žurnalistų – poetų knyga

Vytautas ŽEIMANTAS, Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos valdybos narys

Poezija II_1.jpgKviečiame kolegas  dalyvauti naujame projekte:  Žurnalistų – poetų knyga”. Visus, kam nesvetima poetinė kūryba, kurie jau skelbė savo eilėraščius, arba iki šiol dar rašė „į stalčių”, tačiau jau nori juos publikuoti  viešai, siūlome dalyvauti naujos knygos leidime… Knygos struktūra demokratiška: kiekvienam autoriui leidinyje bus suteikta iki 10  puslapių.

Žurnalistai poetai bus  pristatomi abėcėlės tvarka. Autoriai sudarytojui turi atsiųsti  trumpą (iki vieno knygos puslapio) prisistatymą  su autobiografiniais duomenimis, taip pat savo portretinę nuotrauką. Svarbiausia – eilėraščiai (gali būti ir jau  publikuoti ), kurie knygoje bus išspausdinti tokia tvarka, kokia  sudarytojui pateiks pats autorius.

Knygą teks išleisti savo jėgomis. Aišku, ieškosime rėmėjų, tačiau  mažai tikėtina, kad sulauksime jų pagalbos, juo labiau, kad ir Lietuvos žurnalistų sąjunga neturi galimybių padėti.  Dėl to aš be atlygio paruošiu knygą spaudai, o kolega ir dailininkas Albertas Vaidila pažadėjo nemokamai sukurti  knygos viršelį. Autoriams reikėtų  sumokėti  tik už maketavimą ir spausdinimą ( tai neviršys 100 Lt). Kiekvienas autorius už savo piniginį įnašą gaus po 5 egz. Knygą platinsime patys .Šiuo metu jau yra 16 Lietuvos žurnalistų, panorusių dalyvauti naujos knygos leidime.

DSCN8949_I.JPG
Visus klausimus, iškilusius su šiuo projektu, galima derinti: tel. 85 271 0943 arba 8 652 10 638. * E.paštu: vzeimantas@gmail.com * Vytautas Žeimantas, Debesijos g. 5 -18, LT -10314, Vilnius. * Laukiame Jūsų kūrybos iki balandžio pradžios.

Nuotraukoje: Naujo žurnalistinio projekto sumanytojas Vytautas Žeimantas
Laikraščio „Ūkininko patarėjas” dailininko Algimanto Snarskio piešinys „Kūryba”

Panašūs straipsniai