Pro memoriam. Žurnalistė Kristina Čiučiulkaitė (1953 – 2012)

Vidas Mačiulis, velionės žemietis

DSC_0048.jpg__II.jpg2012-ųjų kovo septintosios rytmetį savo namuose Kaune staiga mirė (įtariamas insultas) laikraščio „naujos Tėviškės žinios“ žurnalistė Kristina Čiučiulkaitė, kuri balandžio 12-ąją būtų šventusi savo 59-ąjį gimtadienį. Gimusi Netonių kaime, kuris yra tarp Raudondvario ir Kulautuvos, visą savo gyvenimą paskyrė Kauno rajonui.

Baigusi Kulautuvos vidurinę mokyklą ir Vilniaus universitete gavusi žurnalistės diplomą, Kristina nuo pirmos iki paskutinės dienos dirbo rajoninio laikraščio redakcijoje, įsikūrusioje Donelaičio g. 43, Kaune. Talentinga kolegė paliko daugybę rašinių apie iškyliausius Kauno rajono žmones, problemas ir trūkumus, kurie jaudino visuomenę. Rašė aiškiai, paprastai, suprantamai. Buvo principinga, bet objektyvi žurnalistė.

Augusi gausioje šešių vaikų šeimoje – Kristina Čiučiulkaitė žinojo, kas yra vargas, skurdas, pasiaukojimas. Ilgamžiai tėvai a.a. Stefanija ir Pranas Čiučiulkai viską padarė, kad sunkiais sovietiniais laikais net keturi iš šešių jų vaikų įgytų aukštąjį išsilavinimą. Ypač jie didžiavosi puikia lietuviško rašytinio  žodžio puoselėtoja Kristina. Deja, jai likimas nebuvo dosnus ir ji anksti, netikėtai iškeliavo Amžinybėn, kaip ir broliai Pranas bei Algimantas.
Skaudžios netekties valandą buvę jos kolegos žurnalistai, LŽS Kauno apskrities senjorų klubo MES nariai, užjaučia velionės seserį Zitą, brolius Vytautą ir Valerijų, gimines ir artimuosius, buvusiusGreenRosesFuneralWreath_II.jpg bendramokslius ir bendrakursius, laikraščio „naujos Tėviškės žinios“ redakcijos kolektyvą ir visus skaitytojus, kurie gerbė, mylėjo ir laukė puikios žurnalistės Kristinos Čiučiulkaitės rašinių. 
Velionės palaikai bus kremuojami. Gal ta saujelė jos pelenų bus išberta Nemuno pakrantėse, kur Kristina augo, mokėsi, kur džiaugėsi ir liūdėjo…Ir amžiams liko čia! 

Urna su velionės palaikais bus pašarvota šiandien, penktadienį, 14 val. „Rimties“ salėje (A.Juozapavičiaus pr. 1), o šeštadienį 13 val. Raudondvario bažnyčioje, kurioje už velionę bus aukojamos  Šv. mišios. Laidotuvės vyks naujose Raudondvario kapinėse.

Panašūs straipsniai