Ar teismo sprendimas turės įtakos atviresnei Visuomeninio transliuotojo veiklai?

Money-money II_2.jpgVilniaus apylinkės teismas priėmė svarbų sprendimą, susijusį su visuomeniniu interesu. Visuomeninio Lietuvos radijo ir televizijos tarybos narys Artūras Račas, vykdydamas jam pavestus LRT tarybos nario uždavinius, funkcijas ir pareigas, kreipėsi į LRT administraciją, prašydamas leisti susipažinti su preliminariais LRT 2010 m. veiklos finansiniais rezultatais, atskirų LRT padalinių darbuotojų darbo užmokesčio pokyčiais 2009-2010 metais, pareiginių instrukcijų pakeitimais, padarytais 2010-2011 metais, LRT generalinio direktoriaus įsakymais, potvarkiais ar kitais teisės aktais, reglamentuojančiais vykdomą struktūrinę pertvarką ir kai kuriais kitais dokumentais.

Praėjusių metų kovo 16 d. įvykusio LRT Tarybos posėdžio metu buvo svarstomas Artūro Račo prašymas ir Taryba, vadovaudamasi jos pačios patvirtintu informacijos apie LRT veiklą teikimo LRT tarybos nariams ir naudojimo tvarkos aprašu, nutarė jo netenkinti, t.y. neleido tarybos nariui susipažinti su prašoma informacija.

LRT tarybos narys kreipėsi į teismą ir teismas pripažino, kad Taryba apribojo tarybos nario teises, kad tokie Tarybos veiksmai yra neteisėti, o priimti Tarybos sprendimai, kuriais Artūrui Račui buvo atsisakyta leisti susipažinti su prašoma informacija, yra niekiniai ir negaliojantys. Ieškinys buvo patenkintinas visiškai, iš atsakovo Viešosios įstaigos „Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija“ ieškovo Artūro Račo naudai priteista 135,00 Lt žyminio mokesčio ir 1950,00 Lt išlaidų advokato pagalbai apmokėti.

Ar minėtas teismo sprendimas turės įtakos atviresnei Visuomeninio transliuotojo veiklai?
Apie tai – antradienį 10.05 val. „Žinių radijo“ pokalbių ir ginčų laidoje „Žiniasklaidos anatomija“.
Laidoje dalyvauja LRT tarybos narys Artūras Račas, LRT tarybos pirmininkas Dainius Radzevičius ir Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto docentas, žiniasklaidos analitikas Deimantas Jastramskis.

„Žiniasklaidos anatomija“ yra bendras „Žinių radijo“ ir Lietuvos žurnalistų sąjungos projektas. Laidos autorius ir vedėjas Vidmantas Valiušaitis

Lietuvos žurnalistų sąjungos nario, dailininko Vladimiro Beresniovo piešinys „Money-money”

Panašūs straipsniai