Nusipelniusiems kauniečiams įteikti Santakos garbės ženklai ir burmistro J. Vileišio medaliai

Danutė MARCINKEVIČIENĖ, Kauno savivaldybės tarybos sekretoriato vyriausioji specialistė

4815cebe16ed5_II.jpgSu džiugia ir prasminga  Lietuvos nepriklausomybės diena – LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos ir žurnalistikos senjorų  klubas MES nariai  nuoširdžiai sveikina visus plunksnos brolius ir seses, o ypač du iškilius kolegas – rašytoją Rimantą Marčėną ir šachmatininką Algimantą Butnorių. Šie  du Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai vasario 16-osios išvakarėse apdovanoti trečiojo laipsnio Santakos garbės ženklais. Apie tai rašo LŽS narė Danutė Marcinkevičienė.

Vasario 16-osios proga miesto meras Andrius Kupčinskas Rotušėje įteikė Santakos garbės ženklus ir pasidabruotus bei žalvarinius Jono Vileišio medalius kauniečiams, kurie savo darbais padeda įtvirtinti valstybingumą, atlieka svarbius, reikšmingus darbus.

1-ojo laipsnio Santakos garbės ženklas įteiktas Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos valdybos pirmininkui Antanui Lukšai. 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklas – režisieriui, pedagogui, aktoriui Gyčiui Bernardui Padegimui. 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklai įteikti Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos narei Jūratei Elžbietai Marcinkevičienei, Lietuvos rašytojų sąjungos nariui prozininkui Rimantui Marčėnui, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentui prof. Mečislovui Rondomanskui ir tarptautiniam šachmatų didmeistriui Algimantui Butnoriui.4823f4bc9e338_II.jpg

Pasidabruoti burmistro J. Vileišio medaliai įteikti Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios klebonui Vytautui Grigaravičiui ir nusipelniusiam inžinieriui projektuotojui, Lietuvos šaulių sąjungos nariui Vytautui Žiūrai. Žalvariniai J. Vileišio medaliai įteikti tautodailininkei Onai Jazerskienei ir rašytojui Petrui Venslovui.

„Vasario 16-oji primena valstybės nueitą kelią. Už valstybės atkūrimą reikia padėkoti Vasario 16-osios Akto signatarams ir visiems, kurie išsaugojo valstybingumą: karininkams, partizanams, politiniams kaliniams ir tremtiniams. Mes minime tris su valstybingumu susijusias datas: Liepos 6-ąją, Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją. Visos jos svarbios, visos pabrėžia mūsų valstybės istoriją.

Vasario 14-ąją atidarėme parodą, skirtą Kauno pilies gynėjams. Kęstučio sūnus Vaidotas tris savaites vadovavo mūšiui. Nors pilis buvo sugriauta, tačiau šis mūšis sustabdė kryžiuočių veržimąsi į Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės vidų. Tai garbingi mūsų istorijos puslapiai. Sveikinu Valstybės atkūrimo dienos proga. Man malonu šios šventės proga garbiems asmenims įteikti Santakos garbės ženklus ir J. Vileišio medalius”, – sakė meras A. Kupčinskas.

iDTN5BE0J_II.jpg„Labai džiugu, kad Vasario 16-osios proga esame pagerbti ir apdovanoti. Šie apdovanojimai priklauso ne tik mums, bet ir komandoms, nes vienas žmogus be pagalbininkų mažai ką galėtų atlikti. Linkiu, kad niekada nepristigtų tų žmonių, kurie mums padeda ir tų, kurie mus pastebi. Ačiū visų apdovanotųjų vardu”, – kalbėjo Kristaus Prisikėlimo bažnyčios klebonas V. Grigaravičius.

Apdovanojimų ceremonijos metu koncertavo „Kaunas trio”. Šventėje taip pat dalyvavo Stanislovas Buškevičius, Vytautas Vasilenko, miesto Tarybos nariai ir administracijos atstovai.

Nuotraukose: (viršuje) Rašytojas ir žurnalistas Rimantas Marčėnas, kurio komentarai „Fizinė ir dvasinė tautos sveikata” išspausdinta mūsų svetainės „Komentaruose”; (viduryje)  Žurnalistas ir šachmatininkas Algimantas Butnorius; (apačioje)  Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas sveikina apdovanotuosius 

                                      Artūro Morozovo („Kauno diena”) nuotr.

Panašūs straipsniai