Žurnalistai, jus kviečia pirmasis dokumentinis filmas iš ciklo “Susitikimai Kaune”

Edvinas Bindokas, Kauno kino studijos direktorius

full__1__II.jpg

2011 metais Lietuva ir Kaunas tapo Europos krepšinio sostine. Tai buvo puiki proga prisiminti legendinio „Žalgirio” laikus. Tada Kauno fotografijos galerija pakvietė į fotomenininkų Romualdo Rakausko ir Romualdo Požerskio fotografijų parodą „Legendiniai Žalgirio vyrai”.

Sausio 20-ąją, penktadienį, “Romuvos” kino teatre įvyks dokumentinio kino  filmo „Juodai baltas sapnas” premjera. Ši  juosta – dar vienas bandymas prisiminti šlovingas pergales įamžinusias akimirkas, pažvelgti į praeitį dviejų legendinių fotografų akimis. Filmo autorius ir režisierius vilnietis Marijus Bagdonavičius.

Tarpukariu miestas garsėjo savo kino teatrų ir kino kompanijų gausa. Naujoji Kauno kino studija ėmėsi gaivinti šią tradiciją ir gražinti Kaunui miesto, kuriame kuriamas kinas, vardą. Pirmosios premjeros proga – ekskursija po istorines vietas, susijusias su Lietuvos kino istorija ir tarpukario Kauno kinoteatrais.

16.00 – 16.45 Ekskursija autobusu (autobusas lauks prie Kauno miesto savivaldybės). 17.00 – 18.00 Dokumentinio filmo pristatymas ir demonstravimas „Romuvos” kino teatre.. Foje  fotografijų „Legendiniai Žalgirio vyrai” paroda.

Panašūs straipsniai