Regina Jokubauskaitė:Televizija amžiaus neklausia

Lina Bartkutė, žurnalistė

photo_for_homepage_1_46231805_II.jpgTelevizijoje nepaliaujamai sukasi ne tik jaunimas. Čia galima sutikti ir vyresnio amžiaus žmonių, kurie puikiai jaučiasi ir neketina eiti į užtarnautą poilsį. Televizija jaunina vedėją tiek iš išorės, tiek iš vidaus.

Energijos netrūksta

„Sveikinimų koncertą” (LTV) vedanti Regina Jokubauskaitė jau pensijoje, tačiau moteris nenori sėdėti vietoje. „Tik man pradėjus vesti „Sveikinimų koncertą” dukra vis klausdavo, ar ne geriau man būtų ilsėtis. Tačiau aš su tuo nesutikau. Kartais aplinkiniai gailisi manęs, kad turiu dirbti. Tačiau sėdėdama sode apsikabinusi šunį daug ko netekčiau. Apribočiau savo gyvenimą ir greitai nuskursčiau. Tik su amžiumi supranti ir pradedi vertinti kitus dalykus. Jaunystėje esi per daug užsiėmęs savimi, aplinkiniai lieka antrame plane. Šiuo metu aš mėgaujuosi kiekvienu bendravimu darbe, gatvėje, parduotuvėje. Tai veikia kaip vitaminai, jaučiuosi žydinti. Kaip gėlei trąšos, taip man papildomi darbai”, – sako laidos vedėja.

R.Jokubauskaitė televizijoje nejaučia spaudimo dėl vyresnio amžiaus. Moters ilgalaikė patirtis tik lengvina darbą. „Mano metai nieko neslegia. Priešingai, viskas daroma lengviau ir greičiau. Esu senas vilkas, kurį reikia mokyti mažiau nei jaunimą. Daugelis giria, kad mano balsas skamba jaunai. Dievas davė jam nesenti. Per praleistus dvejus metus TV sugebėjau pajaunėti ir pagerinti savo prekinę išvaizdą. Jaunatviškumą lemia mėgavimasis savo veikla ir vengimas alinančių darbų. Kartais net sunku tai darbu pavadinti. Kai patinka veikla, veidas nesusiraukęs, akys linksmos – jaunatviškumas išlieka. Vaikai lieka vaikais, kol jie žaidžia. Taip ir aš žaidžiu su savo darbais”, – tikina moteris.

Kelias iki laidos spalvingas

Prieš vienuolika metų Regina darė pertrauką ir paliko televiziją. Viena priežasčių – moteris manė esanti negraži. Laidos „Sveikinimų koncertas” prodiuseris sugebėjo pakeisti R.Jokubauskaitės nuomonę. „Praėjus tiek metų tikrai nepagražėjau. Metai net dar pridėjo. Bet laidos prodiuseris patikino, kad „Sveikinimų koncertui” nereikia ypatingo grožio. Žiūrovai nori šilumos, žmoniškumo, padorumo ir malonaus kalbėjimo. Jiems visiškai neaktualu, kad sveikintų pati gražiausia panelytė. Vyresniems žiūrovams priimtiniau, kai į juos kreipiasi panašaus amžiaus, tam tikrą gyvenimo patirtį turinti vedėja”, – sako R.Jokubauskaitė.

Jauni vedėjai nesukdami galvos bėga iš vieno televizijos projekto į kitą. Vyresnio amžiaus žmonės įvertina savo indėlį ir aklai nelaksto tarp laidų. Sveikinimus liejanti vedėja sako, kad būtų sunku pereiti į kitą projektą ir nusimesti dar 15 metų. „Nesu toks drąsus scenos žmogus, kuris lipa į ją su aukštakulniais. Amžius daro savo. Su aukštakulniais sunku būtų pastovėti, o su žemakulniais atrodyčiau kvailai. Todėl gerai, kol sėdžiu „Sveikinimo koncerto” vedėjos kėdėje”, – sakė moteris.

Parengta pagal dienraščio „Respublika” priedą „TV publika”

Panašūs straipsniai