Kaunietės Dovilės Zelčiūtės knygos „Po repeticijos“ pristatymas

diena.lt

588e61_II.jpgVilniuje, Oskaro Koršunovo teatre susirinkę žinomi aktoriai kartu su rašytoja Dovile Zelčiūte pristatė jos naująją knygą „Po repeticijos“. Knygoje kalbinti teatralai per pristatymą dalijosi prisiminimais iš knygos kūrimo, pasakojo teatrinio gyvenimo nuotykius ir skaitė autorės jiems paruoštas eiles. D. Zelčiūtė pasakojo, kad beldėsi į kiekvieno teatro žmogaus širdį ir, atrodo, kad jai tai pavyko.

„Rašydama knygą kalbėjausi su tais aktoriais ir režisieriais, kuriuos drįsau prakalbinti, kurie mielai sutiko ir atsiliepė į mano kvietimą. Jokios specialios atrankos nedariau – esu be galo dėkinga visiems, kurie aukojo savo valandas pokalbiui, kurie šimtus kartų įleido mane į spektaklį, peržiūrą ar premjerą. Tiems, kurie atvėrė širdį, grimo kambario ar savo namų duris“, – sakė Dovilė Zelčiūtė.

Knygos pristatymo renginyje susirinkę teatralai Birutė Mar, Gytis Ivanauskas, Rasa Samuolytė, Dainius Gavenonis, Darius Meškauskas ir Danutė Juronytė tikino, kad autorė sugebėjo atskleisti jų vidinį pasaulį ir atverti tai, ko jie galbūt net neketino sakyti.

„Važiuodamas į susitikimą su Dovile mintyse jau buvau pasidėliojęs planelį, kaip ir ką sakysiu, tačiau kai pradėjome patį interviu sulaukiau kelių gerų provokuojančių klausimų ir neatsilaikiau. Teko atsiverti ir viską išsipasakoti, „pritrinti lazankių“ neišėjo“, – juokėsi aktorius Darius Meškauskas.

Dovilės Zelčiūtės kūrinys „Po repeticijos“ jau antroji leidyklos „Alma littera“ išleista autorės knyga. Pirmasis romanas – „Gastrolės“ – sulaukė palankaus kritikų įvertinimo ir nemažo skaitytojų susidomėjimo.

Zel_I.jpgPoetė, prozininkė, dramaturgė ir eseistė Dovilė Zelčiūtė gimė 1959 m. balandžio 30 d. Kaune, aktorių šeimoje. Baigė Vilniaus valstybinio universiteto Kauno humanitarines studijas. Autorė yra išleidusi devynias poezijos knygas, dvi knygas apie lietuvių fotografiją, romaną „Gastrolės“. Jos pjesė „Kūno vartai“ pastatyta Kauno kamerinio teatro scenoje. Kūrinys „Po repeticijos“ – jau tryliktoji D. Zelčiūtės knyga.

Nuotraukose: Knygos „Po repeticijos” autorė, kaunietė rašytoja Dovilė Zelčiūtė ir jos leidinio pristatymas Vilniuje

 

Panašūs straipsniai