Kaunietė žurnalistė Rita Banienė tapo žinoma … būrėja!

Mūsų inf.

Bureja II_1.jpg“Žurnalistas keičia profesiją” – su tokia rubrika prieš keturias dešimtis metų tuometinė “Kauno tiesa” dažnai spausdindavo savo korespondentų, kurie laikinai tapdavo taksi vairuotojais, kavinių padavėjais, autobusų kontrolieriais, rašinius. Žurnalistai savo profesiją “keisdavo” tik dėl to, kad geriau susipažintų su įvairių sričių darbuotojų veiklos specifika, įdomiau parašytų apie skirtingų profesijų privalumus ir trūkumus.

Atgimusioje Lietuvoje pastebimas priešingas veiksmas: žurnalistais tampa kas tik nori, jeigu tik sugeba rašyti, prie mikrofono kalbėti, o ekrane – patraukliai atrodyti. “Pupyčių” era  vis dar nesibaigia, o redakcijos, ypač laikraščių, laukia nesulaukia žurnalistikos mokslus baigusių talentingų, kvalifikuotų specialistų. Deja, ne vienas iš jų pasirenka savivaldybes, kur tampa merų patarėjais arba įvairias įstaigas ir organizacijas ir yra atstovai ryšiams su visuomene. Žurnalistai net tampa … būrėjais!

Kaunietė Rita Užtupaitė – Banienė – dešimt metų dirbo Lietuvos nacionaliniame radijuje redaktore ir reportere, Vėliau Kaune, Vytauto Didžiojo universitete dėstė radijo žurnalistiką, buvo Baltijos TV laidos„Iliuzija – tikrovė“ redaktorė.  Vilniaus universitete Rita Banienė  įgijo žurnalistės diplomą o Jungtinėse Amerikos valstijose baigė Roberto Mosso „Active dreaming school“ ir  turi du Reiki lygius. Ji mokėsi toltekų magijos, šamanizmo, praktikuoja Tibeto priešbudistinės religijos Bono ir budistinės njingmapos Dzogčeną. Buvusi žinoma žurnalistė, o dabar burtininkė, rašo knygas apie sapnus.

Kaunietė, “Laikinosios sostinės” žurnalistė, LŽS narė Vėjūnė Inytė lankėsi viename burtų vakarėlyje, kur susitiko su buvusia žurnaliste Rita Baniene. 

Mūsų svetainės “Komentaruose” pateikiame V. Inytės publikaciją “Būrėjos – geidžiamos patarėjos”.

LŽS nario, dailininko Vladimiro Beresniovo piešinys „Būrėja”

Panašūs straipsniai