Henrikas Vaitiekūnas: Kodėl negrįžta lietuviai?

TV publika

9953ba99 II_1.jpgSuperautomobilis. Gili juoda spalva ir stulbinančio dizaino 22 colių ratlankiai. Jei ta televizija tą automobilį dar ir parodžiusi būtų, tai – be jokios abejonės – rastųsi keletas Lietuvos piliečių, kuriems ta televizijos  laida būtų šiokį tokį įspūdį padariusi. Tačiau neparodė.

Parodė ta televizija kažkokio archyvinio įrašo epizodą. Jame po ekraną blaškėsi rusų dainininkas Nikolajus Baskovas, o užkadrinis neprisistačiusios merginos balsas gedulingai pranešė: Baskovo „mis” susirado naują „misių”, tačiau sužadėtuvių žiedą su briliantu ji paliko sau. Didžiulės nevilties apimtas rusų dainininkas ta proga ir nusipirko taip laidoje ir neparodytąjį automobilį.

Kaip senas bambeklis dabar turėčiau piktintis: kas gi šioje informacijoje svarbaus gerb. Lietuvos žiūrovui? Kodėl jis turėtų aiškintis, kas gi yra tas pilietis Baskovas? O gal dar reikėjo papildomos informacijos: kiekgi savo šaly turime tokių automobilių ir – čia jau įdomiau – kas gi jais važinėja? O gal gerb. Lietuvos pensininkus dėl viso pikto reikėjo informuoti, kad automobilis, kuriam skiriame tiek daug puslapio vietos, kainuoja 600 tūkst. litų? Ir kad vienas jų buvo surinktas Lietuvoje?

Bet TV laidos rengėjai pasuka kitu keliu: pradeda šnekėti apie negirdėtą Lietuvos žvaigždę, kuriai sužadėtinis (jo neįvardija: galbūt tai tas pats Baskovas?) padovanojo balto aukso žiedą su briliantais ir deimantu. Dovanos vertė – 30 tūkst. litų. Žiedo toji televizija vėl neparodo.

Bet užtat parodo – kaip ir dar dvi televizijos tą patį vakarą – Nataliją Bunkę. Bunkė yra pikta. Nes automobilių lenktynininkas iš Kauno – Evaldas kažkoks – negražiai apie Bunkę atsiliepė internete. Dabar Bunkė su Bunkum paduos lenktynininką į teismą ir – jei išpeš iš jo nuobaudinių pinigų – paaukos tuos pinigus maisto bankui. Visai gražu: patogiau įsiraivau į fotelį, nes noriu pamatyti Bunkų banke. Bet neparodo. Nes ekrane jau žmogus su man negražia pavarde – Byberis.

Byberis dar ne visai žmogus. Sužinau, kad jam dar tik šešiolika metų ir kad jis jau labai garsus. Kuomi? Ogi tuomi, kad neseniai turėjo intymų nuotykį, po kurio užkulisiuose atsitiktinai sutikta mergaitė (vardo neįsidėmėjau) sakosi patapusi nėščia. Ar tikrai? – pagalvoju. Laidos vedėjai vienbalsiai iš ekrano man atsako: bus aišku po mėnesio. Netikiu, kad po mėnesio parodys. Pamirš.

O pakui prasidėjo laidos kulminacija. Ir televizija – tarsi supratusi ankstesnes savo klaidas – viską parodė. Ir raudoną rūbą, ir aukso žiedus, ir auksinį Lietuvos berniuką su auksinėmis mintimis.

Iš Čikagos (kuri yra JAV) grįžęs Didysis Radžis viešai pareiškė supratęs, kodėl emigravę lietuviai nenori darsyk pavaikščioti tėvų ir brolių takais. Tiksli citata: „Žurnalistai Lietuvoje per daug sau leidžia, todėl Amerikos lietuviai ir nenori čionai grįžti…”

Smagu buvo Radžiui Amerikoje: „Už 500 dolerių ten nusipirkau keletą „bliuzkų” ir vitaminų. Kepsniai ten – kaip Lietuvoj. Tik XXL dydžio. Ir mergaitės labai gražios – su dideliais papais”.

***

Na, tikrai įdomu: Baskovas, Byberis, „bliuzkos”.

Gal atsitiko kas, kad visa tai TURĖTŲ BŪTI mums įdomu?

Ogi nieko neatsitiko.

Panašūs straipsniai