"Kauno dienos" žurnalistas, LŽS narys T.Širvinskas – tarp geriausiųjų Lietuvoje

DMN inf.

6030f0_II.jpg












Gruodžio 10-ąją, Tarptautinę antikorupcijos dieną, pagerbti žurnalistai, savo rašiniais kovojantys su korupcija. Tarp geriausiai įvertintųjų – ir „Kauno dienos“ žurnalistas, LŽS narys Tadas Širvinskas.

Konkurso „Žiniasklaida prieš korupciją 2011“ geriausių darbų autoriai penktadienį buvo pakviesti į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) atsiimti apdovanojimų. Konkursą surengė STT, Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija (NŽKA). LŽS, NŽKA ir STT atstovų komisija išrinko devynis laimėtojus. Konkursui buvo pateikti 38 darbai.

Miestų, rajonų ir regioninės spaudos kategorijos pirmosios vietos prizas įteiktas „Kauno dienos“ žurnalistui T.Širvinskui, antrąją vietą šioje kategorijoje dalijosi du „Tauragės žinių“ darbuotojai: Tomas Raulinavičius ir Ramunė Ramanauskienė, trečioji prizinė vieta atiteko buvusiam „Šiauliai plius“ žurnalistui Alvydui Januševičiui.

60481e_II_a.jpgPirmąją vietą Nacionalinės spaudos ir naujienų portalų kategorijoje komisija skyrė „Lietuvos ryto“ žurnalistei Audrei Srėbalienei, antroji vieta atiteko Liepai Želnienei iš „15min.lt“.

Šiais metais buvo paskirtos ir trys specialiosios prizinės vietos: specialusis prizas už straipsnį „Paskutinės minutės įstatymai“, atskleidžiantį įstatymų priėmimo proceso ypatumus, įteiktas „IQ“ politikos redaktoriui Tomui Janeliūnui; už drąsą ir nuoseklumą ugdant visuomenės nepakantumą korupcijai – Žydrūnei Jankauskienei („Tauragės kurjeris“); už straipsnius, turinčius didelę visuomeninę reikšmę – daugkartiniam konkurso dalyviui Arvydui Lingaičiui („Anykšta“).

Laimėtojams įteiktos konkurso rengėjų padėkos ir STT atminimo dovanos. Konkursui pateiktos publikacijos buvo vertinamos atsižvelgiant į informacijos aktualumą, visuomeninę reikšmę, informacijos šaltinių kokybę ir įvairovę, originalumą ir kūrybiškumą.

Konkurso „Žiniasklaida prieš korupciją“ organizatoriai konkurso dalyvius ir kitus Lietuvos žiniasklaidos atstovus ragina ne tik aktyviau domėtis antikorupcijos tema, bet ir analizuoti, tirti korupcijos reiškinį, formuoti visuomenės nepakantumą korumpuotiems valstybės tarnautojams ir pareigūnams.

Nuotraukose: Pagerbiamas „Kauno dienos” žurnalistas, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Tadas Širvinskas; STT  prizas  žiniasklaidos konkurso nugalėtojams

    Stasio Paškausko nuotr.

Panašūs straipsniai