“Žiniasklaidos anatomija”. Kultūros paveldo sklaida: priemonės, sunkumai, galimybės.

Val_II.jpgLietuvos nacionalinė UNESCO komisija surengė tarptautinį apskritąjį stalą, siekdama Mykolo Kleopo Oginskio – Abiejų Tautų Respublikos diplomato, paskutinio Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės finansų ministro, Tado Kosciuškos sukilimo dalyvio, pagaliau rašytojo ir kompozitoriaus – 250-ąsias gimimo metines, kurios bus pažymimos 2015-aisiais metais, paskelbti tarptautinę svarbą turinčiu ir UNESCO globojamu įvykiu.

Pasirengimas šiai sukakčiai jau vyksta ne vienerius metus, nuveikta nemažų darbų, prikeliant iš užmaršties ir pristatant dabarčiai turtingą kultūros ir istorijos paveldą, susijusį su Oginskių giminės palikimu. Tačiau dideli uždaviniai vis dar prieš akis. Kultūros paveldo sklaida: kokios priemonės, kokie sunkumai, kokios yra galimybės?

Apie tai – antradienį 10.05 val. „Žinių radijo“ pokalbių ir ginčų laidoje „Žiniasklaidos anatomija“.

Laidoje dalyvauja Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos generalinė sekretorė Gintarė Tamašauskaitė, Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejaus direktorius Vytas Rutkauskas ir Lietuvos dailės muziejaus informacijos skaitmeninimo centro vedėja Danutė Mukienė.

„Žiniasklaidos anatomija“ yra bendras „Žinių radijo“ ir Lietuvos žurnalistų sąjungos projektas. Programos autorius ir vedėjas Vidmantas Valiušaitis.

 

Panašūs straipsniai