Kiek žiniasklaidos organizacija gali sau leisti kištis į ekonominius procesus ir dalyvauti kuriant įvykius?

Valiusaitis II (2)_2.jpgPraėjusios savaitės herojus – laikraštis. Laikraštis pirmajame puslapyje paskelbęs nepasirašytą straipsnį, apie kurį prašneko ko ne visa Lietuva – pradedant aukščiausiais pareigūnais ir baigiant išgąsdintais bei susikrimtusiais banko indėlininkais. Kalbama apie praėjusio antradienio „Lietuvos ryto“ straipsnį „Įsakymas: sutrypti lietuviškus bankus“ bei po to sekusią seriją panašaus kamertono reportažų.

Tačiau ką gavo auditorija, skaitytojai? Ar visuomenės informavimas yra tik viešieji ryšiai ir privačių interesų atstovavimas, ar vis dėlto šis tas daugiau? Kiek žiniasklaidos organizacija gali sau leisti ir turi teisės kištis į valstybės raidos procesus, daryti jiems poveikį ir dalyvauti kuriant įvykius?

Apie tai – antradienį 10.05 val. „Žinių radijo“ pokalbių ir ginčų laidoje „Žiniasklaidos anatomija“.

Laidoje dalyvauja Lietuvos žurnalistikos centro direktorius, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto lektorius dr. Deimantas Jastramskis, to paties Žurnalistikos instituto lektorė dr. Aurelija Juodytė ir Žurnalistų bei leidėjų etikos komisijos pirmininkas Linas Slušnys.

„Žiniasklaidos anatomija“ yra bendras „Žinių radijo“ ir Lietuvos žurnalistų sąjungos projektas. Laidos autorius ir vedėjas Vidmantas Valiušaitis.

 

 

Panašūs straipsniai