Ar reikia Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos pertvarkos?

Val_II.jpgKultūros ministerijos sudaryta darbo grupė rengia Visuomenės informavimo įstatymo pataisas, kuriomis siekiama pertvarkyti Spaudos, radijo ir TV rėmimo fondo bei Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos kompetencijos sritis, raiškos pobūdį. Praėjusioje laidoje kalbėjome apie Fondą, šį kartą pasvarstysime su Komisijos veikla susijusius klausimus.

Kokie planuojami Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos veiklos pakeitimai, ar verta čia ką keisti? Jei taip, tai – ką ir kaip?

Apie tai – antradienį 10.05 val. „Žinių radijo“ pokalbių ir ginčų laidoje „Žiniasklaidos anatomija“.

Laidoje dalyvauja VDU docentė, komunikacijos ekspertė ir darbo grupės, rengiančios įstatymo pataisas, narė Audronė Nugaraitė, Žurnalistų etikos inspektorės patarėjas, teisininkas Deividas Velkas. TV3 Žinių tarnybos vyriausiasis redaktorius Sigitas Babilius. Norėjome pakviesti į laidą taip pat irŽurnalistų ir leidėjų etikos komisijos atstovus, tačiau sutapo, kad nei vienas iš 7 kviestų jos narių, įskaitant pirmininką ir jo pavaduotoją, atvykti į laidą negalėjo.

„Žiniasklaidos anatomija“ yra bendras „Žinių radijo“ ir Lietuvos žurnalistų sąjungos projektas. Laidos redaktorius ir vedėjas, LŽS narys Vidmantas Valiušaitis

 

Panašūs straipsniai