Žurnalistai tapo krepšininkais-džentelmenais ir … juokdariais!

Vidmantas Miškinis

DSC_0094_II.JPGTokių rungtynių dar nebuvo mūsų žurnalistų gyvenime. Naujai įkurtos šalyje Nacionalinės moterų krepšinio lygos atstovas spaudai ir viešiesiems ryšiams Petras Aleksonis, spalio 30-ąją, NMKL atidarymo dieną surengė sporto žurnalistų ir … profesionalių krepšininkių rungtynes, kiek trumpesnes nei įprasta: du kėliniai po 15 minučių, nes abejose ekipose buvo tik po 8 žaidėjus.

Dar neprasidėjus rungtynėms, kai abi komandos nuoširdžiai darė apšilimą, žiūrovai vienas kito klausė, ar tai bus rimtos varžybos? Tačiau į šį klausimą galėjo atsakyti tik Lietuvos moterų krepšinio lygos, praėjusiame sezone iškovojusios bronzos medalius LKKA „Aistės“ komandos bei Žurnalistų rinktinės, sudarytos iš kauniečių ir vilniečių, žaidėjai. Studentės buvo nekalbios ir susikaupusios. Spaudos, interneto, radijo ir televizijos atstovai, išeidami į aikštelę, prisiekė nepralaimėti švelniosios lyties krepšininkėms profesionalėms daugiau kaip 30 taškų.

DSC_0137_II_a.JPGDSC_0180_II.JPGPirmosiomis rungtynių minutėmis labai jau netaikliai krepšį atakavo abi ekipos. Tačiau vyrai greitai tapo drąsūs, vikrūs, taiklūs ir išsiveržė į priekį. Krepšininkės, nenorėdamos, kad žurnalistai vėliau jų nekritikuotų už prastą žaidimą LMKL, daug nesigynė, nors vienas krepšininkas jau per pirmąją minutinę pertraukėlę rodė savo ranką, lyg katės nagais išdrąskytą…

 Merginos nesipriešino, kai besigindami vaikinai jas ir meiliau apkabindavo, nes jie viską darė kaip tikri džentelmenai. Pirmoji rungtynių pusė baigėsi 15:12 žurnalistų naudai.

DSC_0201_II.JPGPo pertraukėlės drąsūs žiniasklaidos krepšininkai greitai išsiveržė į priekį ir atsiplėšė 8 taškais. Jie ir būtų laimėję rungtynes, jeigu nebūtų tapę…juokdariais. Pirmiausia savo aktorinius sugebėjimus pademonstravo buvęs „Žalgirio“ radijo vedėjas, dabar internetinės svetainės Basketnews.lt žurnalistas Karolis Tiškevičius, gavęs techninę pražangą net …išsirengė. Neatsiliko ir kiti žaidėjai. Visas penketukas sugulė ant grindų, kad studentės galėtų laisvai mesti į krepšį.

DSC_0175_II.JPG Kad rungtynės būtų malonios ir … naudingos, žaidėjas-operatorius Vytas Mikaitis vietoje kamuolio aikštelėje pasirodė su vaizdo kamera, o žurnalistas Aurimas Kuckailis su internetinio portalo Basketnews.lt mikrofonu. Ne tik varžovės dėl to kiek sutriko, bet ir teisėjas nežinojo, ką daryti: atsakyti į klausimus ar duoti žurnalistams …techninę pražangą…

DSC_0137_II_a.JPG

Tuo linksmybės aikštelėje nesibaigė. Žurnalistai krepšininkai-džentelmenai ir juokdariai viską darė, kad rungtynes laimėtų…Draugystė. 

Taip ir atsitiko, tačiau tik paskutinę rungtynių sekundę, kai du taškus, tiesa, ne į savo, o į varžovių krepšį įmetė tas pats … Mikaitis. Lygu 37:37. 

Istorinėse rungtynėse su LKKA „Aistės“ komanda žaidė žurnalistai: Tomas Grigalevičius ( pelnė 8 taškus), Karolis Tiškevičius (3) , Rafaelis Achmedovas (2), Aurimas Kuckailis (9), Jonas Miklovas (3),Vytas Mikaitis (2), Martynas Asakavičius (6), Justas Asakavičius (4).

DSC_0197_II.JPG

Po finalinio teisėjų švilpuko ne iš karto buvę varžovai drauge nusifotografavo. Visi ir viso savaip liejo savo emocijas. Tai, ką  užfiksavo TV laida „Krepšinio pasaulyje“  lapkričio 6 dieną (sekmadienį), 10 val. parodys Sport1.

 Nuotraukų autorius – Lonas Šlikaitis (NMKL)

Panašūs straipsniai