Rašytojo ir žurnalisto Laimono Inio knygos – Kauno Prisikėlimo bažnyčioje

Juozas Kundrotas

smIMGP8956r_II.jpgProduktyvus kaunietis rašytojas, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Laimonas Inis noriai bendrauja su savo knygų gerbėjais. Dažnai jų pristatymai ir susitikimai su skaitytojais vyksta miesto mokyklose ir bibliotekose, kultūros rūmuose. Paskutinis kolegos susitikimas su skaitytojais buvo netradicinis.

V.Kudirkos viešosios bibliotekos „Aušros“ filialas, Žaliakalnio seniūnija ir jos bendruomenės centras „Žaliakalnio aušra“ skaitytojus pakvietė į kiek neįprastą vietą – Kauno paminklinės Kristaus Prisikėlimo bažnyčios konferencijų salę. Renginys buvo pavadintas „Žaliakalnis ir žaliakalniečiai rašytojo Laimono Inio kūryboje”.

Buvo pristatytos penkios prozininko knygos (išleistos įvairiu laikotarpiu) „Naktis su Mefistofeliu“, „Esu pats sau paslaptis“, „Esu toks, koks esu“, „Hamletas baltomis pirštinėmis“, „Gyvenimas kaip paukščio skrydis“. Visos apie Kauną ir kauniečius: mokslininkus, menininkus, verslininkus, žurnalistus ir jų veiklą, skirtą gimtajam miestui.

Spalis_2011_024_II.JPGTik rinkinys „Naktis su Mefistofeliu“ (viena mylimiausių autoriaus knygų) mums seka Kauno istorijos sakmes ir legendas, kurias rašytojas Laimonas Inis vaizdžiai ir įtaigiai papildė savo lakia fantazija.

Papasakojęs apie šių knygų genezę, rašytojas L.Inis pasidžiaugė knygų personažais, renginyje dalyvavusiais poete ir Seimo nare Dalia Teišerskyte, skulptoriumi Robertu Antiniu, mokslininku ir aukštųjų mokyklų dėstytoju, profesoriumi Romualdu Baltrušiu. Jie kalbėjo apie žmogiškosios egzistencijos prasmę, pašaukimą, tikrųjų vertybių puoselėjimą.

Šventinę nuotaiką praturtino fleitininkė Lidija Gomoliokaitė-Grudzinskienė, atlikusi klasikinę muziką. V.Kudirkos viešosios bibliotekos vyr. specialistė Dalia Poškienė aktyviems susitikimo dalyviams įteikė atminimo dovanėlių.

smIMGP8967r_II.jpgNuotraukose: Rašytojas ir žurnalistas Laimonas Inis; susitikimas su skaitytojais Prisikėlimo bažnyčios konferencijų salėje; Rašytojo knygos

Vladimiro Beresniovo ir Ričardo Šaknio nuotr. 

Panašūs straipsniai