"Lietuvos ryto" drama: I. G.Vainauskas praranda įtaką; II. Ieškokite moters?

DMN inf.

Sos_I.jpgIlgametis dienraščio „Lietuvos rytas“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas ir interneto naujienų portalo lrytas.lt vyriausiasis redaktorius Rimvydas Valatka pasitraukti iš posto galėjo būti priverstas pagrindinių žiniasklaidos grupės akcininkų – banko “Snoras” šeimininkų.Tokią versiją pateikia portalas alfa.lt.

Pranešama, kad trečiadienį posėdžiavusi UAB „Lietuvos rytas“ valdyba dėl R. Valatkos pakeitimo balsavo vienbalsiai. Dėl to R. Valatka įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

Rusijos verslininko Vladimiro Antonovo bankas „Snoras“ per antrinę įmonę 2009 m. įsigijo 34 proc. „Lietuvos ryto“ akcijų.

Po sandorio G.Vainauskas valdė 25,5 proc., V.Strimaitis – 12,5 proc., A.Budrys – 8,1 proc. akcijų.

Diena.lt šaltinių teigimu, dienraščio „Lietuvos rytas“ vyriausiojo redaktorius G.Vainausko įtaka grupėje po sandorio smarkiai sumažėjo.

Negana to, galvą G.Vainauskui apsuko 27 metų žurnalistė Liuminata Mickutė: vyras esą vykdo visas jaunos merginos užgaidas, todėl už akių dažnai apibūdinimas kaip „keistas“, „neprognozuojamas“, „ekscentriškas“, „nenuspėjamas“ ir „arogantiškas“.

***

Spauda - gyvate - 1 II_1.jpgApie tai, kad palieka vyriausiojo portalo lrytas.lt redaktoriaus pareigas, pavaldiniams Rimvydas Valatka pranešė ketvirtadienį. Diena.lt šaltinių teigimu, žinia pritrenkė visą kolektyvą, ašaras vos sutramdė ir pats R.Valatka.

Tiesa, portalo darbuotojai nujautė, kad R.Valatkos dienos portale gali būti suskaičiuotos. Jau kelis mėnesius tvyrojo įtampa tarp redaktoriaus ir „Lietuvos ryto“ žurnalistės Liuminatos Mickutės. Ne vienus metus kalbama, kad 27 metų mergina taip apsuko „Lietuvos ryto“ vyriausiojo redaktoriaus ir leidėjo Gedvydo Vainausko galvą, kad šis vykdo visas jaunos merginos užgaidas.

Kalbama, kad L.Mickutė jau kurį laiką jautėsi lyg ji, o ne R.Valatka, būtų portalo redaktorė.

Visiškai nesutapo G.Vainausko simpatijas pavergusios merginos ir R.Valatkos požiūris į darbą ir žurnalistiką iš esmės. Galiausiai R.Valatka esą kreipėsi į G.Vainauską prašydamas, kad L.Mickutė būtų nušalinta nuo darbo portale. Tačiau G.Vainauskas pasiūlė pasitraukti pačiam R.Valatkai.

„Tik dabar redaktoriaus išėjimą bandoma susieti su Dalios Ibelhauptaitės inscenizuotu pagrobimu. Nieko panašaus nėra. Iš tikrųjų viskas padaryta vienos moters rankomis“, – pasakojo šaltinis iš portalo redakcijos.

Darbas portale esą paralyžiuotas. Darbuotojai pasiskirstę į dvi stovyklas – valatkininkų ir vainauskininkų. Sakoma, kad keli R.Valatkai ištikimi darbuotojai ketina solidarizuotis su redaktoriumi ir taip pat išeiti iš darbo.

Dailininko, LŽS nario Vladimiro Beresniovo piešiniai

 

 

Panašūs straipsniai