TV malonumai moterims

Agnė Klimčiauskaitė, diena.lt

TV_= II_1.jpgTV1 sezoną pradėjo džiaugsmingu skelbimu, kad jį dedikuos moterims, tačiau jau netrukus TV3 pranešė apie TV8 – „mažosios sesės“, televizijos moterims, – gimimą.Abu kanalai vienbalsiai patikintų, kad neketina moterims brukti gyvenimo formulės „Kinder Küche Kirche“ (vaikai, virtuvė, bažnyčia – vok.), ir savo programą skiria šiandienos moteriai, kuri savyje derina žmonos, mamos, darbuotojos, menininkės įvaizdį. Ar jis toks ir yra, žvelgia „TV diena“.

Kanalas TV1

Meilė

TV1 pasirengęs pasirūpinti, kad namų ruošos rutinoje neprasmegtų šeimininkių svajonės apie drugelius pilve, vyrą, kuris, nepaisant jo klystkelių, myli ir yra pasirengęs žvaigždes nukabinti dėl atleidimo, kurio aistra neblėsta net ir po poros dešimtmečių kartu ir kuris ašaroja vien iš laimės, kad tave turi. Gyventi meilės dramų aistromis kanalas siūlo jau nuo vidurdienio ir pristato tris telenoveles iš eilės: „Keršto bučiniai“, „Indiškos aistros“ ir „Meilė ir kančia“ su amžinai jauna Gabriela Spanic. Jausmus taip pat kurstys Vokietijos drama „Alisa. Širdžiai neįsakysi“ ir prancūzų serialas „Nauja pradžia“ apie 35 metų namų šeimininkę, kuri netikėtai ima dirbti žinomoje bendrovėje. O savaitę siūloma pradėti romantišku filmu iš Uttos Danellos ir Lilly Schönauer kolekcijų.

Laimė

TV1 laimė – sveikatos sinonimas, tad kanale kasdien sveiko ir laimingo patarimus dalija vienas iš šimto įtakingiausių XXI a. žmonių Mehmetas Ozas. Šio gydytojo sveikatos šou „Daktaras Ozas“ aptariamos temos nuo sekso, dietos, mankštos iki įvairių ligų ir jų prevencijos.

Virtuvė

Tai TV1 moterims, matyt, neatrasta žemė, todėl vištos kimšimo abrikosais, pyragų kepimo pamokų ar patarimų dėl padažų čia nebus.

Liekna ir graži

Kanalas žino, kad moterims kur kas maloniau, kai kilogramai ne „iš niekur“ kimba, o stebuklingai tirpsta. Jų dėmesiui – svorio metimo šou „Sumažink mane!“, čia tobulo kūno per ašaras siekia Naujosios Zelandijos gyventojai.

O britų stiliaus guru Gokas Wanas pasiryžęs įrodyti, kad ryšio tarp laimės ir kilogramų nėra. Jis garsėja gebėjimu priversti žmones pamilti save – ir tam, pasirodo, tereikia tinkamai apsirengti. Tie, kam vis dėlto neužtenka drabužių terapijos, buriasi realybės šou „10 metų jaunesni“, kur atliekamos neinvazinės chirurginės procedūros.

Vaikai

Mamoms susigriebus, kad namų šeimininkė – tai ne televizoriaus valdovė, vietą prie ekranų siūloma užimti vaikams. Jų laukia„Linksmoji valanda“, animaciniai serialai „Kidas Padlis“, „Laslo stovykla“, „Nerealių draugų namai“. O kol mamos pluša namie, mažiesiems siūloma pasilinksminti su „Dienomis zoologijos sode“ ir „Nepaprastais keturkojais“.

Koziriai

Turtinga telenovelių ir romantiškų filmų linija. Nors televizijas okupuoja lietuviški serialai, moterys ilgisi ir Lotynų Amerikos jausmų pliūpsnių.

Trūkumai

Autorinių laidų ir apskritai vietos produkcijos nebuvimas.

Kanalas TV8

Meilė

Lietuviškas serialas „Moterys meluoja geriau“ šiandien – populiarumo viršūnėje, o neturėjusiems galimybės pamatyti pirmųjų jo sezonų, tai siūlo TV8. Surengus apklausą, paaiškėjo, ko įvairiausių serialų lepinamoms moterims dar trūksta iki visiškos laimės. Tai – legendinio serialo „Žavūs ir drąsūs“ tęsinys, pasakojantis apie jo herojų gyvenimus prabėgus dešimtmečiui. O mėgstančioms įprastesnes „muilo operas“ siūloma meksikietiška „Žiauri meilė“, „Moteris be praeities“ ir vokiečių telenovelė „Meilės sūkuryje“.

Laimė

Ko reikia, kad namų šeimininkė būtų laiminga? Kad namai, lyg lydekai paliepus, patys susitvarkytų, drabužiai išsiskalbtų, o maistas pasigamintų. Bet jei šis troškimas neišsipildo, savo pagalbą, tiksliau – patarimų, siūlo kultinė amerikiečių laida – „Martos Stiuart šou“. Ši moteris išgarsėjo visame pasaulyje kaip autoritetinga namų šeimininkė. Laidoje ji atskleidžia, kaip visai paprastai galima susikurti jaukų būstą, kaip vyrui, vaikams ir svečiams leisti pasijusti mylimiems. O pamatyti ar prisiminti visų gyvenimo spalvų už namų durų žiūroves kviečia jau legendinė laida „Nomeda“, TV3 eteryje gyvavusi net penkis sezonus.

Virtuvė

Namų šeimininkių įkvėpėja vadinamos žurnalistės Beatos Nicholson laidų įrašų nebereikės ieškoti internete – kanalas savo žiūrovėms pateiks visą kolekciją, o naujausius jos kulinarinius šedevrus galima pamatyti per TV3. Kaip iš kirvio išvirti sriubą, mokys rusiškasis „Kulinarinis reidas“, kurio komanda bando įrodyti, kad geriausia ruošti valgį tada, kai namie nebėra produktų.

Liekna ir graži

Juokaujama, kad iš tiesų didžiausia moters svajonė – ne idealus vyras, o valgyti ir nestorėti. Skamba utopiškai, bet išmėginti šią formulę siūlo TV8 kulinarinis šou „Valgyk ir lieknėk“. Jame pateikiami įrodymai, kaip mėgaujantis maistu galima ištirpdyti nereikalingus kilogramus.

Vaikai

Cinema___1_II_a.jpg

Tų, kurioms aktualūs mamų džiaugsmai ir vargai, TV3 televizijoje laukia „Mamyčių klubas“, o TV8 – ankstesnės jo laidos. Jaukiems vaikų vakarams – programa „Labanakt vaikučiai“, kurioje jų tėvų pamilti vaikystės herojai: Mikė Pūkuotukas, Čeburaška, Rūgpienių kaimo gyventojai ir kt. Savaitgaliais jų laukia net keturios valandos pozityviosios animacijos – serialas „Linksmieji traukinukai“.

Koziriai

Autorinė laida „Išminties rakčiukai“ su eterio naujoke – mama ir namų šeimininke Agota Panoviene. Joje bus trys rubrikos, skirtos buičiai ir aplinkai, sveikatai ir grožiui bei pokalbiui su kviestiniu svečiu. O laidos vedėja bandys tapti tikra drauge, besidalijančia paslaptimis, kaip moteriai ne tik atrodyti, bet ir jaustis gražiai, jaunai ir laimingai.

Trūkumai

TV8 matys ne visos norinčios. Jį retransliuos dauguma kabelinių televizijų, tačiau kanalas nebus transliuojamas skaitmeninės antžeminės TV (DVB-T) tinklais. Planuojama, kad kanalą iš viso matys iki 70 proc. TV žiūrovų.

Populiarių laidų įrašai daliai žiūrovų dvelkia ne nostalgija, o pelėsiu.

Dailininko, Lietuvos žurnalistų sąjungos nario Vladimiro Beresniovo piešiniai

Panašūs straipsniai