Kaunietis žurnalistas Tomas Jarusevičius – tituluotas gėrio sergėtojas

EOVC0039_II.JPGKaunietis, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Tomas Jarusevičius šią vasarą sutiko tik dvidešimt aštuntąjį savo gimtadienį, tačiau jo dabo biografijai jau penkiolika metų. Dar būdamas vaikas jis “Pūko” radijuje pradėjo vesti tiesiogines valandėles savo bendraamžiams, paskui tapo “Pūkas TV”, kuriai sukako 10 metų, žinių reporteriu ir autorinės laidos “ 112 “ autoriumi ir vedėju. Darbštų, kūrybingą vaikiną, kuris pasakodavo apie žmonių nelaimes ir jų priežastis, policijos darbo kasdienybę, teismuose nagrinajamas bylas, pakvietė “Kauno dienos” redakcija. Ir čia jaunas žurnalistas Tomas Jarusevičius paliko savo kūrybos pėdsaką, apie kurį byloja ir Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos   jam paskirta kasmetinė premija – “Gintarinis parkeris”.

Nuolat ieškantys ir atrandantys, mokantys rašyti ir sklandžiai kalbėti, o kai reikia ir filmuoti žurnalistai, yra labai reikalingi ir televizijoms. Iš Kauno dienraščio paviliotas reporteris nusipelnė ir populiarios TV 3 pagarbos. Šios televizijos Žinių tarnybos reporteris Kaune, drauge su operatoriumi Juozu Subatkiu, visada yra įvykių sūkury ir viską, ką pamato ir sužino, praneša Lietuvos žmonėms. Tomas Jarusevičius – ne tik žurnalistas, bet ir žmonių sergėtojas (neatsitiktinai jis ištisomis naktimis budėdavo drauge su Kauno pareigūnais). Kolega žurnalistas, parodęs savo akylumą, drąsą, sumanumą ir pilietiškumą, padėjo sulaikyti apsiginklavusius užpuolikus. LŽS Kauno apskrities skyriaus valdyba, visi miesto žurnalistai nuoširdžiai sveikina kolegą Tomą Jarusevičių, kuriam įteiktas garbingas apdovanojimas. Pateikiame “Kauno dienos” žurnalistės Dianos Krapavickaitės publikaciją “Angelų sargų dienos narsuoliai”.

***

Būkite griežti ir gailestingi“, – nuskambėjo pareigūnams skirti kunigo Tomo Karklio žodžiai. Šv.Angelų sargų – Policijos dieną Šv.Mykolo Arkangelo bažnyčioje buvo pagerbti ne tik policininkai, bet ir miestiečiai.

Septintą kartą stikline angelo skulptūrėle „Gėrio sergėtojas“, sukurta stiklo plastikos dizainerio Edmundo Unguraičio, apdovanoti kauniečiai, atlikę garbingą misiją mūsų visų saugumui ir gerovei.

Skulptūrėlė įteikta 24-erių kauniečiui Vidmantui Rulevičiui. Per Tarptautines Hanzos dienas, nepabūgęs dviejų vyrų, jis užkirto kelią plėšimui.

V.Rulevičius pamatė, kad du vaikinai kėsinasi pagrobti automobilį „Audi A4” ir mėgino juos sulaikyti. V.Rulevičius buvo sužalotas peiliu, tačiau vis tiek persekiojo plėšikus, pasikėsinusius pavogti automobilį, kol vieną iš jų sulaikė.

„Tuo metu net nejaučiau, kad esu sužeistas, ir negalvojau apie tai“, – atsiėmęs apdovanojimą įvykio detales prisiminė V.Rulevičius.

EOVC0051_II_aa.JPGSavo poelgio nesureikšmino ir buvęs „Kauno dienos“, dabar televizijos reporteris Tomas Jarusevičius. Žurnalistas pastebėjo, kad du jaunuoliai užpuolė ir sumušė vyrą. T.Jarusevičius ėmė juos sekti, o pamatęs gatvėje patruliuojančius pareigūnus iškart juos informavo. Užpuolikai buvo sulaikyti.

„Šita padėka byloja, kad net ir maži geri darbai nelieka nepastebėti“, – rankose laikydamas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisaro Algirdo Kaminsko pasirašytą padėkos raštą kalbėjo T.Jarusevičius.

Policijos padėka įteikta ir Algirdui Dranseikai, kuris laiptinėje, prie senyvo amžiaus moters buto durų, pastebėjo nepažįstamus asmenis. Vyras įtarė, kad bręsta nusikaltimas. A. Dranseika sulaikė įtartinus jaunuolius. Paaiškėjo, kad jie kėsinosi iš 82 metų moters išvilioti pinigus.

Nuotraukose: Kaunietis, TV 3 reporteris, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Tomas Jarusevičius, kuriam įteikta angelo skulptūrėlė “Gėrio sergėtojas”

                                                      Eriko Ovčarenko (15 min) nuotr.

Panašūs straipsniai