Kolegos žurnalistai, nesikuklinkite, pateikite savo kūrybą KMKA premijai

Rasa KAUNAITĖ

SavikritikA_II_a.jpgKauno meno kūrėjų asociacija, vadovaujama rašytojo Petro Palilionio, informuoja, kad 2011-ųjų pabaigoje KMKA vėl paskelbs Metų premijos laureatus. Jau daugelį metų aštuonios mieste veikiančios kūrybinės sąjungos siūlo savo narius garbingai premijai gauti.

 Per tą laiką triskart Kauno meno kūrėjų asociacijos premijos laureatais buvo paskelbti ir Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai. Tai Viktoras Rudžianskas ir Juozas Kundrotas už  brandžias knygas, taip pat grupė Kauno televizijos kūrybinių darbuotojų už dokumentinį filmą. Tai LŽS nariai Daiva ir Antanas Budriai, Svetlana Gužauskienė ir Vilius Kaminskas.

Per pastaruosius trejus metus LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pateikti kandidatai nesulaukė kolegų architektų, dailininkų, fotomenininkų, kompozitorių, rašytojų, tautodailininkų, teatro sąjungų teigiamo įvertinimo, nors  paprastai skiriamos trys kasmetinės premijos.

LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis, nesutikdamas, kad KMKA žurnalistams vis “gailima”  tūkstančio litų premijos, atsisakė teikti  KMKA Valdybos siūlomus kandidatus. Tačiau savo kūrybinį kraitį Kauno meno kūrėjų asociacijai gali pateikti kiekvienas kaunietis – Lietuvos žurnalistų sąjungos narys. Gal kurį nors lydės sėkmė ir jis bus įvertintas LMKA kasmetine premija? Dėl to LŽS Kauno apskrities skyriaus valdyba ir žurnalistai bus dėkimgi už jų kūrybos įvertinimą.

Savo darbus premijai gauti reikia pateikti iki šių metų spalio 30 d. Paraišką bei dominančius klausimus siųsti šiuo elektroninio pašto adresu: kmkasociacija@gmail.com. Kauno meno kūrėjų asociacijos premija skiriama už pastarųjų dvejų metų kūrybą, kuri yra reikšminga ir susilaukė didelio specialistų ir visuomenės dėmesio bei gero įvertinimo.

Dailininko Algimanto Snarskio (laikraštis „Ūkininko patarėjas”) piešinys „SavikritikA”

Panašūs straipsniai