Kauno politikai keršija savo kritikams

Dena.lt

68503b_IIa.jpgKauno merija nusprendė neskirti finansinės paramos įmonei, socialiniame tinkle turinčiai profilį, nes jame kauniečiai nuolat kritikuoja vietos valdžią, rašo „Lietuvos žinios“.

Kauno miesto savivaldybės pirmą kartą skelbtam verslo idėjų rėmimo konkursui buvo pateiktos 64 paraiškos, speciali komisija kaip kandidatus finansinei paramai gauti iš jų atrinko 12. Iš viso projektams ketinama išdalyti 120 tūkst. litų.

Politikai buvo negailestingi „Facebook“ socialiniame tinkle profilį „Kas vyksta Kaune“ inicijavusiai ir prižiūrinčiai viešajai įstaigai „Elektroninio verslo ir inovacijų plėtros agentūra“. Jie neslėpė, kad labiausiai jiems nepatinka, jog 50 tūkst. litų gerbėjų turinčiame profilyje dažnai rengiamos meriją kritikuojančios diskusijos.

„Kas vyksta Kaune“ nariai net buvo parengę sąrašą darbų, kuriuos miesto valdininkai turėtų skubiai atlikti. Dėl to Kauno valdžios atstovai atsisakė paremti originalią idėją internete sukurti miesto renginių kalendorių, kurį galėtų pildyti ne tik renginių organizatoriai, bet ir paprasti kauniečiai.

Untitled__II_a.jpgPasak idėjos autorių, joks kitas miestas tokio kalendoriaus neturi, o esami – techniškai pasenę. „Tačiau ginčydamiesi dėl paramos skyrimo politikai sukėlė tokį chaosą, kad atrodė, jog kalbama apie milijonus, o ne apie ketinamų skirti 10 tūkst. litų. Vieninteliu argumentu neskirti paramos mūsų siūlomam diegti kalendoriui tapo neigiami atsiliepimai apie Kauno valdžią“, – LŽ ironizavo VšĮ „Elektroninio verslo ir inovacijų plėtros agentūra“ projektų vadovas Vaidas Pilkauskas.

Kauno miesto tarybos narys „jaunalietuvis“ Aušrys Kriščiūnas, anksčiau žinomas sceniniu Tyntos vardu, tikino, kad profilio „Kas vyksta Kaune“ administratoriai dažnai, o svarbiausia esą nepagrįstai kritikuoja vietos valdžią.

Tačiau verslo idėjų konkursą inicijavęs Kauno tarybos narys Rytis Šatkauskas patikino, kad jo kolegos politikai turės išmokti nuryti karčią kritikos piliulę ir pažadėjo kitąmet surengti jau ne vieną verslo idėjų konkursą, bet du.

Algimanto Snarskio („Ūkininko patarėjas”) piešinys

 

Panašūs straipsniai