Henrikui Juškevičiui įteiktas medalis „Už nuopelnus žurnalistikai“

20110904_MedalisHenrikui_2262_II.JPGRugsėjo 4-ąją, sekmadienį, Vilniaus paveikslų galerijoje (Chodkevičių rūmai) Lietuvos žurnalistų sąjungos medaliu „Už nuopelnus žurnalistikai“ buvo apdovanotas Henrikas Juškevičius. Medalį įteikė ir apdovanotąjį pasveikinimo LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius. Pagerbime dalyvavo daug garbingų svečių, drauge su jais ir Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus, Europos parlamentaras Justas Paleckis, „Santaros” žurnalo redaktorius Romas Norkus ir kiti.

Henrikas Juškevičius nuo 1958 iki 1990 metų nuolat turėjo atsakingas pareigas, kurios buvo susiję su radijumi ir televizija. Nuo 1990–2001 m. jis dirbo UNESCO generalinio direktoriaus pavaduotoju informacijai ir komunikacijai, o nuo 2001 m. – patarėjas komunikacijai, informacijai ir administracijai.

Henrikas Juškevičius laikomas vienu iš iš spalvotosios palydovinės televizijos kūrėjų. Organizavo televizijos naujienų pasikeitimo programą tarp Eurovizijos ir Intervizijos, nuo 1968 m. buvo atsakingas už olimpinių žaidynių transliaciją per televiziją.

20110904_MedalisHenrikui_2321_II.jpgJis – Tarptautinių ryšių instituto (International Institute of Communications) patikėtinis, 1995 m. Tarptautinio sistemų bei kibernetikos aukštesniųjų studijų instituto (International Institute for Advanced Studies in Systems Research and Cybemetics) garbės daktaras, 2003 m. Eurazijos televizijos ir radijo akademijos, 2004 m. Baden-Badeno fondo „Už taiką, kultūrą ir civilizacijų dialogą“ viceprezidentas.

H. Juškevičius nuolat didelį dėmesį skyrė ir domėjosi visuomeniniais transliuotojais, jų programomis. Savo patirtimi ir patarimais talkina Lietuvos radijui ir televizijai.

20110904_MedalisHenrikui_2537a_II.jpgH. Juškevičius yra apdovanotas Gedimino III laipsnio ordinu (1996 metais) ir ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi.

Nuotraukose: Medalio „Už nuopelnus žurnalistikai“ Henrikui Juškevičiui įreikimo akimirkos Vilniaus paveikslų galerijoje.

LŽS nario Stasio Paškevičiaus nuotr

Panašūs straipsniai