Televizija: ir gydo, ir mulkina

TV antena

As II_1.jpgKai „Dviračio šou“ (LNK) Andrius Žebrauskas pradėjo parodijuoti mane ir mano vedamą laidą („Krepšinio pasaulyje-e-e!“, „Madų pasaulyje-e-e-e!“ ir t.t.), tuo metu sunkiai sirgau.

Prisimenu, kaip gulėdamas ligos patale išvydau šį personažą ekrane ir pamaniau: „Jeigu mane traukia per dantį, vadinasi, dar esu gyvas!“ Net sveikesnis pasijutau.

Pažįstu žmonių, kurie išvydę savo parodijas šioje ar kitoje humoro laidoje įsižeidžia. Tokiems bambekliams taip ir norisi rėžti: „Pažvelkite į visa tai su humoru – iš karto pasijusite laimingesni.“

Televizijoje mane labiausiai erzina tai, kad kartojant laidas nenurodoma, kada ji buvo parengta. Vieną dieną žiūriu – amžiną atilsį Janina Miščiukaitė koncertuoja. Laidos rengėjai nepasivargino bėgančia eilute pranešti, kada įrašyta laida. Juk tai nepagarba ir dainininkei, ir žiūrovams.

Dažnai galima pamatyti kelerių metų senumo gyvenimo būdo laidų. Ypač daug laidų kartojama vasarą. Jeigu neparašyta, kada ji parengta, vadinasi, žiūrovai mulkinami.

Nesuprantu, kodėl tiek metų LNK ir TV3 žinių laidas rodo tuo pačiu metu – 18 val. 45 min. Laukiu nesulaukiu, kada vienam šių kanalų trūks kantrybė ir vakaro žinias ims transliuoti kitu laiku.

Tačiau atrodo, kad LNK ir TV3 – tarsi du ožiai, susitikę ant siauro tilto. Nė vienas nenori nusileisti ir pasitraukti.

Nejaugi kanalų vadovai nesupranta, kad abi televizijos laimėtų, jeigu kuri nors pakeistų žinių laiką.

Mano televizorius įjungtas nuolat – net tuomet, kai ką nors dirbu. Yra keletas laidų, kurių stengiuosi niekada nepraleisti. Pirmiausia tai – „Reporteris“ („Lietuvos ryto“ televizija).

Man patinka, kad šioje naujienų laidoje pateikiamos įvairios nuomonės, įvykiai nušviečiami įvairiapusiškai, įsigilinant į esmę. Nesvarbu, kalbama apie sportą, gamtą, statybą ar valdininkų darbą.

Žavi ir tai, kad Andrius Kavaliauskas šią laidą veda miesto fone. Žiūrovams aišku, kad laida – tiesioginė. Jei šviečia saulė, ekrane irgi saulėta. Taip pat matai, kaip užslenka sutemos.

Mėgstu muzikinius ir šokių projektus „Chorų karai“ (TV3), „Kviečiu šokti“ (LNK),. Nepraleisdavau ir „Triumfo arkos“ (LTV).

Erzina kai kurie laidas vedantys aktoriai, besielgiantys nenatūraliai. Tačiau lenkiu galvą prieš Marių Jampolskį ir Vytautą Šapranauską. Jie iš tiesų turi neeilinių sugebėjimų.

Nežiūriu lietuviškų serialų. Net kadaise populiariųjų „Giminių“ (LTV) nežiūrėdavau. To nesigėdiju, nes lietuviškų serialų siužetai dažniausiai laužti iš piršto, lėkšti.

TV_sraige_II_a.jpgVis dėlto laukiu serialo, kuris bus rodomas per TV3 ir kuriame vaidins krepšininkas Linas Kleiza. Girdėjau, kad jis bus apie vaikų namų auklėtinius, kuriuos suvienijo krepšinis.

Įdomu, kaip seksis L. Kleizai vaidinti. Kai kurie žmonės yra talentingi ne vienoje srityje. L. Kleiza yra geras krepšininkas, gal ir aktorius bus neblogas?

Nuotraukoje: Pastabų autorius Vidas Mačiulis

                                                        Sport1 nuotr.

                                                                                             Vladimiro Beresniovo piešinys „TV sraigė”

Panašūs straipsniai