Po trisdešimties metų darbo L.Janušonytė palieka LRT

Agnė KLIMČIAUSKAITĖ, TV diena

3968eb_II.jpgTrisdešimt metų LRT atidavusi sporto laidų prodiuserė, sporto redakcijos vadovė Laima Janušonytė trenkė durimis. Esą, ją palikti nacionalinį transliuotoją privertė „užsisėdęs“ LTV vadovas Rimvydas Paleckis.

Žiniasklaidai L.Janušonytė guodėsi, kad jautėsi nevertinama ir jau kurį laiką į darbą ėjo su mintimi, kad prie jos bus kabinėjamasi. Be to, „Panoramos“ žiūrovai atkreipė dėmesį, kad ji nebeskaito sporto žinių. Priežastis – R.Paleckis atsisakė su ja pratęsti autorinę sutartį.

LTV vadovui toks viešas L.Janušonytės apmaudo liejimas atrodo mažų mažiausiai keistas. Pasak jo, kalbėti apie „užsisėdimą“, asmeninių sąskaitų suvedinėjimą nėra pagrindo – L.Janušonytė nemalonę užsitraukė tik dėl savo nesugebėjimo vadovauti sporto redakcijai. „Nelabai yra, ką komentuoti. Reikia tiesiog suprasti subordinaciją bet kokioje įmonėje, ir problemų nebūtų. Bet Laima tai nelabai suprato. Kai į įmonę ateini, reikia dirbti“, – portalui diena.lt lakoniškai dėstė R.Paleckis.

Pasak jo, kitoje redakcijoje ar įmonėje sumaišties net nebūtų kilę – juk kai tiesioginis vadovas pasiūlo kitas pareigas, priimi pasiūlymą arba išeini. „Aišku, čia LRT – didžiulis kolūkis, nuo senų laikų likęs, čia visi labai svarbūs, visi viršininkai, visi nepakeičiami, visi žvaigždės. Aš į tai normaliai reaguoju. Nepakeičiamų tikrai nėra“, – ironizavo LTV vadovas.

Kas pakeis L.Janušonytę, kol kas neaišku – jos įpėdinio LTV ketina ieškoti rudenį, o jai pačiai pasiūlyta likti dirbti sporto žurnaliste.

Nuotraukoje: Buvusi LRT sporto laidų prodiuserė Laima Janušonytė

                                              Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.3968eb_II.jpg

 

Panašūs straipsniai