Karštą liepos šeštadienį – šaltai dalykiškas ir svarbus LŽS valdybos narių posėdis

Vidas MAČIULIS

Dainius_II.JPGLiepos 9-ąją Vilniuje susirinkę sostinės, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio skyrių bei klubų pirmininkai daugiau kaip porą valandų svarstė aktualius Lietuvos žurnalistų sąjungos gyvenimo klausimus.

Ilgiausiai valdybos nariai tarėsi dėl Lietuvos žurnalistų sąjungos veiklos finansavimo, nes nuo praėjusių metų lapkričio, kai neliko pastato Vilniaus g. 35 / Palangos g. 3 nuomotojų, nėra ir pagrindinio, vienintelio lėšų šaltinio. Mokamas nario mokestis, kuris pastaraisiais metais, ypač Kauno apskrities skyriuje, yra žemiau kritikos, yra lašas jūroje ir negali išspręsti LŽS finansavimo problemų.

UAB “Juozapas pas žurnalistus” akcininkas ir direktorius Juozapas Budrikis LŽS valdybos posėdyje išsamiai išdėstė problemas, susijusias su LŽS ir UAB valdomo pastato nuoma. Vienitelė išeitis – parduoti patalpas, nes yra potencialus pirkėjas.

Šiuo klausimu savo nuomonę pareiškę visi valdybos nariai, kurie vienbalsiai nutarė pritarti LŽS ir UAB patalpų pardavimui ir numatyti, kur ir kaip bus investuotos gautas lėšos. Buvo patvirtinti darbo grupės nariai, kurie ves konsultacijas, derybas, ieškos geriausios išeities iš susidariusios situacijos.

Artimiausiu metu  pagrindinė informacinė medžiaga dėl pastato Vilniaus g.35/Palangos g. 3  bus pateikta visiems Lietuvos žurnalistų sąjungos tarybos nariams. Liepos 22-ąją (penktadienį) 16 val. LRT (Konarskio g.49) Vilniuje skubiai šaukiamas LŽS tarybos posėdis, kuriame turi būti priimtas galutinis sprendimas dėl pastato Vilniaus g.35/Palangos 3 pardavimo. Šiame Tarybos posėdyje privalo dalyvauti visi LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos nariai.

Nariai II_1.JPG

Valdybos posėdyje LŽS tikraisiais nariais arba nariais korespondentai buvo patvirtinas net 31 šalies masinės informacijos priemonių darbuotojas. Trys iš jų papildys Kauno apskrities skyriaus narių gretas. Tai UAB “Baltic Media Alliance” prodiuserė ir PBK televizijos žinių redaktorė Jurgita Barzdžiuvienė, UAB “Lietuvos rytas” fotokorespondentas Algimantas Barzdžius ir TV laidos “Krepšinio pasaulyje” reporteris, Kauno technologijos universitete studijuojantis vadybą Justas Karvelis.

Valdybos posėdyje vienbalsiai nutarta apdovanoti medaliu “Už nuopelnus žurnalistikai” kaunietį, Lietuvos rašytojų ir žurnalistų sąjungos narį Gediminą Jankų ir buvusį UNESCO generalinio direktoriaus pavaduotoją, dabar patarėją Henriką Algirdą Juškevičių.

Taip pat buvo aptartas planuojamas bendras LŽS ir Nacionalinės rajonų ir miesto laikraščių leidėjų asociacijos projektas “Socialinės partnerystės vystymas”, kurį finansuotų ES.

Nuotraukose: (viršuje) LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius; (apačioje) LŽS skyrių ir klubų vadovai

                                                                                   Vido Mačiulio nuotr.

Panašūs straipsniai