Sveikiname ir didžiuojamės: Rotušėje pagerbtas LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narys Vladimiras Beresniovas !

Beresniovas_II.jpgValstybės (Mindaugo karūnavimo) dienos išvakarėse Kauno miesto rotušėje Santakos garbės ženklais apdovanoti devyni Kaunui nusipelnę žmonės. „Valstybę, miestą kuria žmones. Labai džiaugiuosi, kad labiausiai nusipelniusius galime pasveikinti Valstybės dienos išvakarėse“, – apdovanojimo ceremonijos pradžioje kalbėjo Kauno meras Rimantas Mikaitis. 

Šie miesto vadovo žodžiai buvo skirti ir Lietuvos žurnalistų bei dailininkų sąjungų nariui Vladimirui Beresniovui. Dailininkas karikatūristas, grafikas, knygų iliustratorius, aktyvus visuomenininkas apdovanotas trečiojo laipsnio Santakos garbės ženklu.

 Antrojo laipsnio Santakos garbės ženklas įteiktas fotomenininkui Aleksandrui Macijauskui, kuris jau keturios dešimtys metų yra ir Lietuvos žurnalistų sąjungos narys.

Mac_II.jpgLŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narys, žurnalistikos senjorų klubo MES pirmininkas Vladimiras Beresniovas 1948-ųjų gruodžio 13-ąją gimė Boronkyje, Mogiliovo srityje, Baltarusijoje. Baigęs dailės studijas Kaune jis liko čia gyventi, sukūrė šeimą ir niekada nesiskyrė su kūryba… Jo darbai gerai žinomi ne tik Kau- ne, Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Vladimiras Beresniovas jau keturiasdešimt metų Kaune rengia tradicines „Šaipokų“ klubo parodas. Šiemetinė – jubiliejinė ekspozicija A.Žmuidzinavičiaus muziejuje yra skirta artėjančiam Europos vyrų krepšinio čempionatui.

Žinomo karikatūristo V.Beresniovo dovanoti darbai visam laikui liko Bulgarijoje, Europos humoro sostinėje Gabrove. Kasmet autorius Kaune ir Lietuvoje surengia apie dešimt personalinių parodų, kuriose pastaraisiais metais eksponuoja ir savo tapybos darbus.

Apd._II_a.jpgRyškų pėdsaką Vladimiras Beresniovas paliko ir žurnalistikoje. Jis rašo epigramas, eilėraščius, apipavidalina laikraščius, žurnalus, internetines svetaines, iliustruoja knygas, kurių skaičius jau viršijo du šimtus.

Visų pagarbą, pripažinimą Lietuvos žurnalistų sąjungos narys pelnė ir savo visuomeniniu darbu. Ypač daug jėgų ir laiko jis skiria kauniečių žurnalistikos senjorų klubo MES, kuriam vadovauja ketvirti metai, veiklai.

Kolega dailininkas ir fotografas kiekvieną savaitę po savo naują karikatūrą ar nuotrauką paruošia ir pateikia Kauno žurnalistų internetinei svetainei, kurioje šį kartą – Vladimiras Beresniovas bei kiti 2011-ųjų liepos 5-ąją Santakos garbės ženklu apdovanotieji yra įamžinti  Rotušėje, garbingiausioje miesto žmonių pagerbimo  vietoje…

Visi_II.jpg

Evaldo Butkevičiaus („Kauno diena”) nuotr.

Panašūs straipsniai