Vietoj „Žiniasklaidos anatomijos“ – poltikos apžvalgininkai. Plius … Lietuvos prezidentė

biurokratmedis_II.jpgBirželio 7-oji, antradienis, 10.05 val. Tuo metu, kai Žinių radijuje pasigirsdavo šaukinys, skelbiantis „Žiniasklaidos anatomijos“ pradžią, eteryje apie Seime prasidedantį metinį Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės pranešimą, kalba žinomi šalies politikos apžvalgininkai. Ir kitais birželio, liepos, rugpjūčio mėnesių antradieniais negirdėsime šalies žurnalistų godų, jų įvairių pasvarstymų. Birželis – ne tik vasaros, bet ir kelis mėnesius truksiančių šalies radijo ir televizijos programų kūrėjų atostogų, pradžia.

Šalies eterio masinės informacinės priemonės vasarą nekuria, išskyrus informacines programas, originalių publicistinių ar žaidybinio pobūdžio laidų. Prasidėjo senų programų kartojimo maratonas. Tai gerai ar blogai – kiekvieno žiūrovo ar radijo klausytojo reikalas. Stebina tik tai, kodėl nė viena masinės informacijos priemonė nenurodo, kada buvo sukurtos ir parodytos laidos ar koncertai. Per devynis televizijos ir radijo sezono mėnesius kai kuriuos pašnekovės jau pagimdė vaikelius, pašnekovai – išsiskyrė ar pakeitė darbą, treti – iškeliavo amžinybėn. Tačiau šiandien eteryje jie tokie, kokie buvo pernai, eterio sezono pradžioje…Kodėl apie tai nutylima? 

 Kartoti laidas reikia, gal net ir būtina, bet Žinių radijo išleidėja mus informavo, kad vasarą „Žiniasklaidos anatomijos“ metu – bus transliuojama…muzika. Laukime ir tikėkim, kad rudenį vėl sugrįš laida, kurią profesionaliai ruošė ir vedė žurnalistas Vidmantas Valiušaitis. Tačiau ar per kelis mėnesius klausytojai neužmirš „Žiniasklaidos anatomijos“? Kad taip neatsitiktų, reikia ir būtina kartoti visas, taip vadinamas „neįvykines“ laidas, kurios yra skirtos plačiajai visuomenei. Juo labiau, kai vasarą radijas yra kur kas populiaresnis nei televizija…

O gal bus kartojamos „Žiniasklaidos anatomijos“ laidos, nes birželio 7-osios rytą nustelbė Lietuvos prezidentės metinė atsakaita, kuri Žinių radijuje buvo su „broku“. Daugiau kaip 10 minučių vietoje Seime pranešimą skaitančios Dalios Grybauskaitės, radijo studijoje apie Prezidentės … praėjusių metų ataskaitą kalbėjo politikos apžvalgininkai.

„Nėra ryšio su Seimu“,- informavo programos vedėjas. Pasirodo, kad nesklandumų pasitaiko net ir skaitmeninės technikos amžiuje. Niekas neapsaugotas nuo nesėkmių, tačiau atsiprašyti ir paaiškinti  dėl to  – visada reikia. Kaip ir informuoti nuolatinius klausytojus, kur „dingo“ „Žiniasklaidos anatomija.“

Laikraščio „Ūkininko patarėjas” dailininko Algimanto Snarskio piešinys „Biurokratmedis”

 

 

Panašūs straipsniai