Redaktoriams ir žurnalistams: Dėl pamokų valdžiai

Dainius Radzevičius, LŽS pirmininkas

p_I.jpgMieli kolegos, Nuoširdžiai kreipiamės į visas redakcijas ir prašome informuoti mus apie galimybes prisidėti prie šio renginio atsiunčiant problemos aprašymą ir „herojaus“ fotografiją. Šių metų birželio 7-8 dienomis Vilniuje vyks labai svarbi ESBO konferencija, skirta žurnalistų saugumui. Programą galima rasti http://esbo.urm.lt/index.php?331103283

 

Ta proga, Lietuvos žurnalistų sąjunga planuoja surengti Vilniuje, o vėliau ir kituose regionuose, specialų renginį -parodą, kuris vadinasi „Demokratijos pamoka valdžioms“.

Nuoširdžiai kviečiame Jus prisijungti prie renginio, kurio idėja labai paprasta:

 

1. Lietuvoje veikiančių žiniasklaidos priemonių redakcijos, kurių žurnalistai nuolat patiria spaudimą ar kitokį netinkamą elgesį iš valdžios žmonių (politikų, valdininkų), iki birželio 3 dienos atsiunčia LŽS adresu pirmininkas@lzs.lt trumpą problemos aprašymą (iki vieno puslapio) bei vieną parodai tinkamos kokybės fotografiją to asmens, kuris savo veikla trukdo žurnalistams veikti demokratijos ir pliuralizmo labui.

 

2. Atsiųstos fotografijos ir tekstai bus specialios parodos „Demokratijos pamokos valdžiai“ ekspozicijos dalimi.

 

3. LŽS, atsižvelgusi į redakcijų iškeltas problemas, parengs specialią atmintinę (pamoką) minimiems „herojams“ ir po parodos atidarymo išsiųs jiems asmeniškai.

 

Panašūs straipsniai