Ar tebeveikia žiniasklai​dos savitvarko​s sistema?

LZSa2 II_1.jpgŽiniasklaidos raiškos lauke – precedento neturintis atsitikimas. Praėjusią savaitę dalis įtakingų žiniasklaidos priemonių pareiškė nutraukiančios bendradarbiavimą su Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija po to, kai ši neetiška žiniasklaidos priemone paskelbė televiziją TV3.

Su šia televizija solidarizavosi portalas Alfa.lt, „Respublikos“ leidinių grupė, informacijos agentūra ELTA, dienraštis „Lietuvos žinios“, paskelbę atskirus pareiškimus.

 „Ką turim?“ – klausia apžvalgininkas Artūras Račas ir pats atsako: „Viena didžiusių komercinių televizijų, vienas lankomiausių interneto portalų, viena naujienų agentūra, du nacionaliniai dienraščiai, aštuoni regioniniai laikraščiai viešai skelbia, kad jie nesilaikys Lietuvos įstatymų.“

Situacija, sutikime, nekasdieninė. Klausimas, ar tai, kas Lietuvoje vadinama žiniasklaidos savitvarkos sistema, iš tiesų yra savitvarka, juo labiau – veikianti savitvarka, matyt, nėra jau vien retorinis.

Apie tai – antradienį 10.05 val. „Žinių radijo” pokalbių ir ginčų laidoje „Žiniasklaidos anatomija”. Kartojimas-  antradienį 19.10 val.
ir sekmadienį 11.00 val.


Laidoje dalyvauja viešosios komunikacijos specialistas, Mykolo Romerio universiteto profesorius Arūnas Augustinaitis, žurnalistė, profesinės etikos klausimais pasisakanti publicistė ir dokumentinių filmų kūrėja Gražina Sviderskytė, žurnalistų etikos inspektorė Zita Zamžickienė ir Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Valentinas Stundys.

 Žiniasklaidos anatomija“ yra bendras „Žinių radijo” ir Lietuvos žurnalistų sąjungos projektas. Programos redaktorius ir vedėjas, LŽS narysVidmantas Valiušaitis

Dailininko Algimanto Snarskio (laikraštis „Ūkininko patarėjas”) piešinys „Mini  interviu”

 

 

Panašūs straipsniai