Kas kompromituoja žurnalistiką? Sakiau, kad žiniasklaidos apsivalymas vyks sunkiai. “Respublikai” irgi

Dainius RADZEVIČIUS, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas

Radz_II.jpgNesinori daug komentuoti jau išsakytų minčių, kad žiniasklaidos savitvarka pradėjo veikti ir pagaliau prasidėjo apsivalymas. Tačiau tai yra labai skausmingas procesas, kuris iššaukia skausmingą kai kurių žiniasklaidos biznierių reakciją.

Todėl manęs visai nenustebino, kad prie iš skausmo klykiančių TV3, “Lietuvos žinių” ir juos palaikančio alfa.lt prisijungė ir „Respublikos” leidinių grupė, kurią valdo Vitas Tomkus.

Priminsiu, kad tai yra ta pati leidinių grupė, kurios boso valdomas dienraštis “Vakaro žinios” jau buvo kurį laiką pripažintas nuolat etikos kodekso nesilaikančia žiniakslaidos priemone. O ir pats Vitas Tomkus ne kartą buvo atsidūręs etikos sargų dėmesio centre.

Tad anoniminis jo visų valdomų medijų vardu paskelbtas paskvilis  „Jie kompromituoja žurnalistiką. Kas tie jie ir kaip jie mus bando padaryti” (neradau nė vienos garbingo žurnalisto pavardės), mano galva, tėra neetiškos medijos agonija.

Šis paskvilis – tai puikus įrodymas, kad takoskyra tarp rimtos medijos ir “klykiančių neetiškų medijų” didėja.

Kadangi respublika.lt skelbia, kad neva Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija kompromituoja žurnalistiką, tai galiu tik adresuoti tą patį tekstą patiems Respublikos leidinių grupės savininkams. Tikrai tikiu, kad labiau už juos jau niekas nesukompromituos žurnalistikos. Esame ir taip beveik dugne. Todėl metas visiems pakilti už garbingą žurnalistiką.

Nuotraukoje: Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius

                                                                  Ričardo Šaknio nuotr.

 

 

Panašūs straipsniai