Susipažinkite, naujieji LŽS Kauno apskrities skyriaus „GINTARINIO PARKERIO“ LAUREATAI

p_I.jpg1996-ųjų pavasarį, kai buvo švenčiama Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena, tuometinė Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno skyriaus valdyba paskelbė pirmuosius „Gintarinių parkerių“ laureatus. Jais tapo žurnalistai Jadvyga Pekarskaitė, Birutė Mačienė ir Stasys Jokūbaitis.

Gražią tradiciją tęsia ir LŽS Kauno apskrities skyriaus valdyba, 2011-ųjų gegužės 7-ąją paskelbusi ir pagerbusi naujuosius „Gintarinių parkerių“ savininkus. Susipažinkite:

 

juodeliene_II.jpg

„Kauno dienos“ redaktorės pavaduotoja Violeta JUODELIENĖ. Už publicistinius rašinius, keliančius į dienos šviesą tai, kas lieka oficialių formuluočių šešėlyje. Už tai, kad ji, kaip „Meno ir pramogų” puslapių bei kultūros priedo „Santaka” redaktorė tiki, kad menas, grožis, kokybiškas ir turiningas laisvalaikis visgi išgelbės pasaulį, to ir siekia drauge su kolegomis ir neetatiniais bendradarbiais – įvairių meno ir pramogų sričių specialistais.

 

 Nagulev._II.jpg

Jonavos „Naujienų“ redaktorės pavaduotoja Irena NAGULEVIČIENĖ.   Už įvairiapusiškumą žurnalistikoje, gražų, vaizdingą lietuvišką žodį, laikraščio puslapiuose nagrinėjant net ir labai sunkias, aktualias ir didelio įdirbio reikalaujančias temas, taip pat už pasišventimą sunkiai, tačiau reikalingai žurnalisto profesijai. Už meninio ir publicistinio vaizdavimo meistrystę, už kūrybiškas pastangas mažinti miesto ir kaimo atskirtį, už akylai atrandamą netikėtumo grūdelį plačiuose žurnalistikos arimuose.

 

 Semelyte_II_a.jpg
„Šeimininkės“ žurnalo korespondentė Rita ŠEMELYTĖ. Už meninio ir publicistinio vaizdavimo meistrystę, už kūrybiškas pastangas mažinti miesto ir kaimo atskirtį, už akylai atrandamą netikėtumo grūdelį plačiuose žurnalistikos arimuose.

 

 Zemkaus_II.jpg
Žurnalistikos senjoras Petras ŽEMKAUSKAS. Už romaną “Neprasilenk su laime”, atskleidžiantį jauno žurnalisto kasdienybę, klystančių ir ieškančių, apgautų ir sugundytų, paliktų ir mylinčių žmonių gyvenimus, taip pat už apysakų ir humoreskų knygas, kurios padės išsaugoti ateities kartoms dviejų tūkstantmečių sandūroje gyvenusių žmonių linksmas bei liūdnas istorijas ir žurnalistų kūrybą.

 

 Subacius_II_a.jpg
Žurnalistikos senjoras Adomas SUBAČIUS. Už originalius rašinius, pasižyminčius gražia ir taisyklinga literatūrine kalba, “Linksmas sveikatos pasitikrinimas aštuoniasdešimetmečio proga”, “Pamąstymai apie gyvenimą”, “Graudūs verksmai ir dantų griežimas”, išspausdintus internetinės svetainės www.kaunozurnalistai.lt “Kūrybos artelėje”, taip pat už prasmingą mokyklinių vadovėlių redaktoriaus darbą, paskirtą vienintelei gyvenime – Kauno “Šviesos” leidyklai.

 

 Paulius_II.jpg
Alio Raseiniai“ vyr. redaktorius, Vytauto Didžio universiteto studentas Paulius SENDRAUSKAS. Už vaisingas pastangas kuriant solidžią regioninę spaudą, kurios pavyzdžiu tapo jo vadovaujamas savaitraštis, kai  naujos spaudos darbuotojų kartos atstovas  sumaniai derina verslo sprendimus ir žurnalistiką. Taip pat už kilnią spaudos misiją, nes žurnalistikos idealai nenustumti į antraeilį planą ir už sugrąžintą seniai visų užmirštą laikraštinį žanrą – feljetoną.

Laureatai_II.jpg

Nuotraukose: 2011 metų Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus „Gintarinio parkerio” laureatai

              Ričardo Šaknio nuotr.

 

Panašūs straipsniai