Velykos per TV: nuo mišių iki šou

Ieva JANAVIČIENĖ, TV diena

Cinema___1_II_a.jpgApklausos rodo, kad didžioji dalis mūsų šalies didmiesčių gyventojų švenčia Velykas ne kaip religinę, o kaip pavasario, gamtos atgimimo šventę. O kaip ją šiemet švęs Lietuvos televizijos?

LTV mišios, giesmės ir padėkos

Lietuvos televizija Velykas tradiciškai sutinka sakraliai. Šventines transliacijas pradėjusį Didįjį penktadienį – Kryžiaus keliu iš Romos Koliziejaus, LTV šįvakar žiūrovus pakvies į Velyknakčio liturgiją iš Vilniaus arkikatedros bazilikos. Sekmadienį LTV iš Šv. Petro aikštės Romoje tiesiogiai transliuos mišias ir popiežiaus Benedikto XVI sveikinimą „Urbi et Orbi”. Iškart po jo siūloma pamatyti dokumentinį filmą „Jėzus: neatversti gyvenimo puslapiai”. Jame Biblijos tyrinėtojas amerikietis Kentas Dobsonas aiškinasi apie iki šiol neatskleistus Jėzaus gyvenimo metus. Evangelijoje daug kalbama apie jo gimimą, skleistą mokymą ir kelerius metus iki mirties, o filme klausiama, kaip Jėzus gyveno nuo 12 iki 30, ar turėjo šeimą ir pan. Velykų vakaro akcentas – solidus koncertas, skirtas legendinio ispanų tenoro Placido Domingo 70-mečiui.

Antrąją Velykų dieną praskaidrins linksmos dainos – koncertas, kuriame dalyvaus gospelo choras „Sounds in G”, Rosita Čivilytė, Rūta Ščiogolevaitė, Donatas Montvydas ir kiti.

Vakaras skirtas rimčiai. LTV laidų vedėja Palmira Galkontaitė specialiame projekte „Ačiū, kad esi” atskleis aštuonias įspūdingas ir įkvepiančias istorijas. Žurnalistė intriguoja: kas vienija šiuos, atrodytų, skirtingus žmones: sausio 13-ąją sunkiai sužalotą, tuomet Chemijos fakulteto penkto kurso studentą, dabar – profesorių, habilituotą mokslų daktarą ir sūnų praradusią buvusią narkomanę, grupės „El Fuego” dainininką Joną Sakalauską ir pirštų netekusią provincijos mergaitę, motiną, kovojančią dėl savo pirmagimio, ir alkoholiką? „Tai dvi valandos gerumo. Pergalingos vilties, meilės, atjautos ir taurumo pavyzdžių. Skirtingos dėkingų žmonių istorijos, skirtingos patirtys tų, kurie klumpa, keliasi, ieško ir gręžiasi į žmogų. Jiems – ir gražiausios dėkingumo dainos”, – sakė P.Galkontaitė.

TV3 šokiai, juokas ir vaikai

TV3 rimčiai nenusiteikusi. Šios televizijos Velykos – filmai, šokiai ir apdovanojimai visai šeimai.

Velykų išvakarėse šeimoms siūloma vakaroti su „Oskarą” laimėjusia animacine komedija „Žuviukas Nemo”. Nuotykių mėgėjams – Džeimso Bondo misija „Pasveikint mirtį kitą dieną”. TV3 pirmąją Velykų dieną žiūrovus vilios komedijų ir nuotykių filmų maratonu nuo „Lenktyninio paršelio Rudžio” ir „Krokodilo Dendžio” iki „Nakties „Roksberio” klube”. O vakare TV3 eteryje startuos projektas „Tu gali šokti” su vedėju Marijumi Mikutavičiumi ir teisėjais Jurijumi Smoriginu, Jūrate Sodyte ir Dainiumi Žebrausku-Skruzdėliuku. Čia 14 jaunų ir talentingų šokėjų pradės varžybas dėl geriausiojo titulo. Dar viena šventinė TV3 premjera – romantinė komedija visai šeimai „Marlis ir aš” su Holivudo aktoriais Jennifer Aniston ir Owenu Wilsonu.

Antrąją Velykų dieną – ilgai lauktas projekto „Vaikų balsas 2011” superfinalas. Keturis mėnesius trukusio projekto atomazga bus itin intriguojanti, nes finalininkai iki paskutinės akimirkos nežinos, ar tapo vaikų mylimiausiais. Šou, kuriame paaiškės metų geriausieji: atlikėjas, atlikėja, grupė, daina, šokėjas, filmas, knyga ir TV žvaigždė, truks net tris valandas. TV3 intriguoja, kad „Vaikų balso” nugalėtojams scenoje bus pastatytas jokiuose apdovanojimuose dar nematytas, bet labai žaismingas įrenginys, kurį žvaigždės privalės išbandyti. Apdovanojimus ves vaikų simpatijas užkariavęs Neringos Čereškevičienės ir Mindaugo Stasiulio duetas. O vaikų linksmybes pakeis dar viena premjera – komedija „Roko mokykla” apie muzikantą, išmestą iš grupės ir įsidarbinusį mokytoju vidurinėje mokykloje.

marguciai II_1.jpgLNK romantika su 7000 kiaušinių

LNK Velykų rytas – pavasariškai jausmingas. Žiūrovų lauks romantinės komedijos „Laisvės troškimas”, „Visados kaip pirmą kartą”, veiksmo komedija „Tikras vyras”, o vakarui siūloma įtampos dozė. Pirmiausia, projekte „Lietuvos supermiestas” paaiškės, kurios trys komandos iškovos kelialapį į gegužės 1 d. LNK tiesiogiai transliuojamą didįjį finalą. Kuri komanda – Klaipėda, Marijampolė, Visaginas ar Žemaitija – turės palikti projektą, paaiškės susumavus dviejų laidų žiūrovų studijoje ir prie televizorių ekranų balsavimo rezultatus. Pasak projekto kūrybinės grupės, tai bus pati stipriausia laida per visą „Lietuvos supermiesto” sezoną. Atsipūsti neleis ir veiksmo filmai „300” ir „Detoksikacija”.

Antrosios Velykų dienos scenarijus LNK eteryje – panašus: dieną – romantinės komedijos, vakarą – veiksmo filmai. Tik tarp jų įsiterpia svarbiausias LNK ginklas prieš TV3 – velykinis detektyvas-koncertas „Kur dingo kiaušinis?”. Į jo užkulisius antradienį galėjo žvilgtelėti ir Vilniaus praeiviai, kuriuos stebino priekaboje vežamas kiaušinis, lydimas policijos automobilio ir dviejų motociklų. Prodiuserė Jurga Pukenytė paaiškino, kad teatralizuotas detektyvas prasidės nuo laidos vedėjų Mariaus Jampolskio, Ramūno Rudoko ir Stano kivirčo. Esą M.Jampolskis velykiniam paradui panoro vadovauti vienas, o įžeistas R.Rudokas sugalvojo pagrobti kiaušinį. Jo vagystės tirti pakviesti žymiausi pasaulio detektyvai – Šerlokas Holmsas ir daktaras Vatsonas, kuriuos vaidins Artūras Orlauskas ir Aleksandras Ivanauskas-Fara.

Nė kiek ne mažiau nei detektyvo pabaiga įdomus bus LNK Didžiosios studijos scenos dekoras. Scena pirmą kartą buvo nuklota 7000 kiaušinių. LNK patikino, kad filmavimas buvo sėkmingas – dužo vos du kiaušiniai.

Vladimiro Beresniovo piešinys; Tomo Raginos nuotrauka

 

 

Panašūs straipsniai